ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Alpha Bank: Στο δείκτη Global Standard του MSCI από 14 Ιουλίου

Alpha Bank: Στο δείκτη Global Standard του MSCI από 14 Ιουλίου

Εισροές άνων των 150 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα επιφέρει ή ένταξη της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών στον δείκτη Global Standard του MSCI, που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Morgan Stanley. Η ένταξη ανακοινώθηκε για τις 14 Ιουλίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την εισαγωγή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα αυξηθεί από 1,546 εκατ. μετοχές σε 2,346 εκατ. μετοχές

Η κίνηση της Morgan Stanley είχε προεξοφληθεί στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, όπου η μετοχή της Alpha Bank βρέθηκε στο επίκεντρο, κλείνοντας με άνοδο 10,4% στο 1,086 ευρώ και διακινώντας πάνω από το 75% του ημερήσιου όγκου της αγοράς.

Την εξέλιξη αυτή είχε προεξοφλήσει η JP Morgan σε σημερινή έκθεσή της.

Όπως αναφέρει το νέο ενημερωτικό του MSCI, αλλαγές στον αριθμό των μετοχών και FIF ή / και DIF που προκύπτουν από πρωτογενείς προσφορές κεφαλαίων και που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 5%, 10% ή 25% του συνόλου των τίτλων, μπορούν να προκαλέσουν έκτακτες αλλαγές κατάταξης.

Νωρίτερα η JP Morgan ανέφερε ότι “βλέπει” αναβάθμιση της Alpha Bank στους δείκτες MSCI, μετά και την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής τράπεζας κατά 800 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στον δείκτη MSCI, μετά την ΑΜΚ αναμένεται η συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής τράπεζας να αυξηθεί άνω του 50% σε σχέση με την τρέχουσα, η οποία συμπίπτει με την επαναξιολόγηση από τον MSCI.

Μετά το πέρας της ΑΜΚ η κεφαλαιοποίηση είναι υψηλότερη από τα κριτήρια που υπάρχουν για ένταξη στον MSCI Greece, με αποτέλεσμα η Alpha Bank ενδεχομένως να αναβαθμιστεί στον MSCI Emerging Standard.

 

Alpha Bank: Στο δείκτη Global Standard του MSCI από 14 Ιουλίου-1

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News