Business & Finance Παρασκευή 9/07/2021, 15:17
BUSINESS & FINANCE

Alpha Bank: Πώς εξηγείται το ισχυρό ράλι στη μετοχή

Ανακάμπτει από τα χαμηλά τριών μηνών

Alpha Bank: Πώς εξηγείται το ισχυρό ράλι στη μετοχή

Ισχυρό ράλι, το οποίο οδηγεί τις τράπεζες στο +2,6% και τον Γενικό Δείκτη στο +1,5%, καταγράφει σήμερα η μετοχή της Alpha Bank, η οποία εκτινάσσεται στο +5,5% και το 1,04 ευρώ, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τριών μηνών.

Ο τζίρος, μάλιστα, ανέρχεται σχεδόν στα 20 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν στο 50% του συνολικού τζίρου της αγοράς (46 εκατ. ευρώ), με τον όγκο των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 19 εκατ. τεμάχια.

Σύμφωνα με παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς, το ράλι της τραπεζικής μετοχής οφείλεται στις προσδοκίες για αναβάθμιση του τίτλου στους δείκτες MSCI, ως απόρροια της πρόσφατης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) των 800 εκατ. ευρώ.

Οι εν λόγω προσδοκίες ενισχύονται έτι περισσότερο από το σημερινό report της JP Morgan, η οποία προεξοφλεί την αναβάθμιση της μετοχής από τον δείκτη MSCI EM Small Cap στον δείκτη MSCI Emerging Standard.

Alpha Bank: Πώς εξηγείται το ισχυρό ράλι στη μετοχή-1

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες μετοχές της Alpha Bank θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 13 Ιουλίου, αυξάνοντας το μετοχικό μερίδιο από 1,54 δισ. μετοχές σε 2,34 δισ. μετοχές.

Το προηγούμενο διάστημα, η μετοχή της τράπεζας είχε δεχθεί αξιοσημείωτες πιέσεις, λόγω της προσπάθειας των επενδυτών να ευθυγραμμιστούν με την τιμή της πρόσφατης ΑΜΚ, δηλαδή το 1 ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν να υποχωρήσει ακόμη και κάτω του ψυχολογικού σημείου του 1 ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News