Business & Finance Πέμπτη 8/07/2021, 13:56
BUSINESS & FINANCE

Θ. Σκυλακάκης: Το βασικό πρόβλημα που θα επιλύσει το Ταμείο Ανάκαμψης

«Σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα»

Θ. Σκυλακάκης: Το βασικό πρόβλημα που θα επιλύσει το Ταμείο Ανάκαμψης

Για μια σπουδαία ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος χαιρέτισε τα οφέλη του Ταμείου Ανάκαμψης στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία.

Στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Λαγονήσι Αττικής, το κυβερνητικό στέλεχος σημείωσε ότι το φιλόφοξο σχέδιο κινητοποιεί πάρα πολλούς πόρους, πολύ περισσότερους απ’ αυτούς που λαμβάνει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις.

Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, όπως εξήγησε, γιατί ένα από τα βασικά προβλήματα της χώρας τα τελευταία χρόνια είναι το επενδυτικό κενό, το οποίο παραμένει μεγάλο. «Αυτό καθιστά τις ιδιωτικές επενδύσεις εξαιρετικά σημαντικές για την ελληνική οικονομία. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, χωρίς αυτές, ιδίως σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από μεγάλη καινοτομία».

Οι ιδιωτικές επενδύσεις, συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, αποδίδουν νέα τεχνολογικά επιτεύγματα σε μια χώρα, η οποία έχει τις μισές ιδιωτικές επενδύσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. «Και σε μια περίοδο μεγάλης καινοτομίας, η χώρα θα έμεινε πίσω κάθε χρόνο» έσπευσε να προειδοποιήσει.

Επομένως, κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης, υπό αυτό το πρίσμα το ανώτατο όριο των παραγωγικών δυνατοτήτων υποχωρεί, η χώρα μπορεί να παράξει ολοένα και λιγότερο και άρα μπορεί να ανταγωνιστεί σε χαμηλότερο βαθμό. «Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που θα προσπαθήσει να επιλύσει το Ταμείο Ανάκαμψης» σχολίασε τέλος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News