Business & Finance Τετάρτη 7/07/2021, 11:25
BUSINESS & FINANCE

Ελληνικό: Το σχέδιο της Lamda Development για τον Marina Tower (εικόνες)

Ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα - Εντός της επόμενης πενταετίας η ολοκλήρωσή του

Ελληνικό: Το σχέδιο της Lamda Development για τον Marina Tower (εικόνες)

Στην παρουσίαση των σχεδίων του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του πύργου κατοικιών και γραφείων Marina Tower, που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά, προχώρησε σήμερα η Lamda Development.

Ο Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Τη μελέτη και τον σχεδιασμό του υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως.

Ο σχεδιασμός του Marina Tower

Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.   

Το κτήριο, που θα αποτελείται από δύο αναπτύξεις που θα συνδέονται μεταξύ τους, θα επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 35% και θα φέρει πιστοποίηση LEED Gold. Ο πυρήνας δηλαδή του ουρανοξύστη έχει διχοτομηθεί.

Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Θα ξεχωρίζει η παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου. Οι κατοικίες θα είναι διαμπερείς και θα προσφέρουν πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά θα έχει τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Ελληνικό: Το σχέδιο της Lamda Development για τον Marina Tower (εικόνες)-1

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης. «Το όραμά μας παίρνει σάρκα και οστά και αποτελεί μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για την αναβάθμιση της χώρας, αλλά και για την ανάπτυξη της οικονομίας. Κάθε μία ανάπτυξη είναι ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό τοπόσημο» ανέφερε.

Ελληνικό: Το σχέδιο της Lamda Development για τον Marina Tower (εικόνες)-2

Ο διευθυντής Ανάπτυξης του Ελληνικού, Ζήσιμος Δανηλάτος σημείωσε ότι το Marina Tower θα αποτελεί αρχιτεκτονικό τοπόσημο, με κεντρικό άξονα το πράσινο, το σεβασμό στο περιβάλλον και την οργανωμένη δόμηση και χρήση. 

Ελληνικό: Το σχέδιο της Lamda Development για τον Marina Tower (εικόνες)-3

Για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Marina Tower έχει δημιουργηθεί μία επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες αρχιτέκτονες, ενώ επικεφαλής του έργου είναι η Αντουανέτ Νασόπουλος-Έρικσον. Όπως ανέφερε η τελευταία, «η πρότασή μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News