Business & Finance Τρίτη 6/07/2021, 17:12
BUSINESS & FINANCE

Η χώρα που θέλει να βάλει τα cryptos στο Χρηματιστήριο

Υπό εξέταση το κανονιστικό πλαίσιο

Η χώρα που θέλει να βάλει τα cryptos στο Χρηματιστήριο

Trading με κρυπτονομίσματα στο χρηματιστήριο; Γιατί όχι, απαντούν οι Φιλιππίνες, οι οποίες θέλουν να γίνουν η πρώτη χώρα παγκοσμίως, η οποία θα καλωσορίσει τα cryptos στους κόλπους της δημόσιας κεφαλαιαγοράς. 

Ήδη μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το κανονιστικό και λειτουργικό πλαίσιο, υπό το οποίο το Bitcoin και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα θα διαπραγματεύονται στο τοπικό χρηματιστήριο (PSE).

Μιλώντας σε media της χώρας του, ο πρόεδρος του PSE, Ramon Monzon, διαβεβαίωσε ότι το χρηματιστήριο έχει και την υποδομή αλλά και τις γραμμές ασφαλείας, οι οποίες είναι απαραίτητες για το trading με crypto. 

«Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα δεν μπορεί να αγνοηθεί πια. Το PSE αναμένει τις κατευθυντήριες οδηγίες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία έχει ξεκινήσει τις ακροάσεις τραπεζών και επενδυτών» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Η χώρα της Ασίας ήταν ανέκαθεν φιλικά προσκείμενη προς τα ψηφιακά νομίσματα. Άλλωστε, η κεντρική τράπεζα έχει αδειοδοτήσει τουλάχιστον 12 πλατφόρμες συναλλαγών crypto.

Αποτέλεσμα αυτής της τάσης είναι ολοένα και περισσότεροι Φιλιππινέζοι να ενδιαφέρονται για τα κρυπτονομίσματα, σε μια προσπάθεια να βγάλουν ένα έξτρα εισόδημα.

Για τον Monzon δε, το κύριο χαρακτηριστικό των cryptos, δηλαδή η εξαιρετικά υψηλή μεταβλητότητα, είναι και το στοιχείο, το οποίο τα καθιστά τόσο ελκυστικά. 

«Γι’ αυτό τον λόγο οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται υπό την εποπτεία του Χρηματιστηρίου. Ο άμεσος πλούτος μπορεί να γίνει και άμεση φτώχεια» σχολίασε, καταλήγοντας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN Philippines

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News