Business & Finance Τρίτη 6/07/2021, 13:03
BUSINESS & FINANCE

Ο Ρώσος που επένδυσε 270.000 ευρώ, χωρίς καν να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα

Απέκτησε τρία διαμερίσματα και μία... χρυσή βίζα

Ο Ρώσος που επένδυσε 270.000 ευρώ, χωρίς καν να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα

Το 2020, εν μέσω της πανδημίας, εκδόθηκαν 403 χρυσές βίζες σε ξένους, οι οποίοι επένδυσαν τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε ελληνικά ακίνητα.  Ένας εξ αυτών ήταν και ο Άλεξ από τη Ρωσία, ο οποίος αγόρασε και ανακαίνισε τρία διαμερίσματα στο κεντρο της Αθήνας. 

Χάρη στην επένδυσή του, μάλιστε, κατάφερε να αποκτήσει ελληνική άδεια παραμονής (με την οποία εκείνος και η οικογένεια του σκοπεύουν να ταξιδέψουν σ’ όλο τον κόσμο) χωρίς καν να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, παρα μόνο για να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία αφορούσαν την έκδοση της βίζας.

Πώς το κατάφερε αυτό; Το πρώτο βήμα ήταν να προσεγγίσει το ρωσικό κτηματομεσιτικό γραφείο Tranio, το οποίο παρέχει νομική βοήθεια για αγορές ακινήτων σε διάφορες αγορές του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το δεύτερο βήμα ήταν να επιλέξει τι ακριβώς θα αγοράσει. Τελικά, μετά από αρκετή σκέψη, κατέληξε στην απόκτηση τριών διαμερισμάτων σε μια 7όροφη πολυκατοικία με κήπο, κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο κέντρο της Αθήνας.

Το συνολικό ποσό που κατέβαλε, ήταν 270.000 ευρώ, γεγονός το οποίο προλείανε το έδαφος για την χρυσή βίζα.

Το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης ήταν ότι ο Άλεξ επέλεξε τα τρία διαμερίσματα, χωρίς καν να επισκεφτεί την Ελλάδα. Κι αυτό, διότι όλη η διαδικασία έγινε εξ αποστάσεως. Από το «σκανάρισμα» των ακινήτων έως την ολοκλήρωση της ανακαίνισής τους.

Και πλέον, ο Ρώσος φίλος μας έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να εκμεταλλεύεται εμπορικά τα εν λόγω διαμερίσματα, αλλά και να γυρίσει όλο τον κόσμο, έχοντας στην τσέπη του ελληνικό διαβατήριο. Ένα από τα ισχυρότερα του πλανήτη, δεδομένου ότι πρόκειται για έγγραφο της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 έως το 2020, μέσω του προγράμματος χρυσής βίζας, έχουν χορηγηθεί 8.011 άδειες παραμονής, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε έσοδα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για την ελληνική αγορά ακινήτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News