ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο Γκίκας Χαρδούβελης νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής τράπεζας

Ο Γκίκας Χαρδούβελης νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής τράπεζας

Τον καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη εξέλεξε παμψηφοί αργά σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας ως το νέο πρόεδρο του ομίλου της ΕΤΕ σε αντικατάσταση του Κώστα Μιχαηλίδη, η θητεία του οποίου έληξε. Ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι ήδη από τον Ιούλιο του 2019 ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και ανώτερος ανεξάρτητος σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ και η επικύρωση της εκλογής του στη θέση του προέδρου αναμένεται να επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Ο καθηγητής κ. Χαρδούβελης κατέχει σημαντική εμπειρία σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα, έχει μακρά καριέρα στην οικονομική έρευνα, εμπειρία σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις και συνεχή επαφή με την επενδυτική κοινότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Σήμερα είναι Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Anatolia College και του Multinational Finance Society, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Cyprus International Institute of Management, ενώ είναι Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts και Master of Science στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά του Πανεπιστημίου Harvard της Μασαχουσέτης, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News