Business & Finance Δευτέρα 5/07/2021, 16:50
BUSINESS & FINANCE

Ελληνικό: Αύριο κληρώνει για την τύχη των επτά αεροσκαφών της Ολυμπιακής

Πότε αναμένεται να γίνει η ηλεκτρονική δημοπρασία

Ελληνικό: Αύριο κληρώνει για την τύχη των επτά αεροσκαφών της Ολυμπιακής

Αύριο «κληρώνει» για το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία – πώληση των επτά εγκαταλελειμμένων αεροσκαφών, τα οποία βρίσκονται στον χώρο του πρώην αερολιμένα στο Ελληνικό.

Αν και ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έχει οριστεί για την προσεχή Παρασκευή, 9 Ιουλίου, εντούτοις την Τρίτη θα εξεταστεί το αίτημα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) για την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής του πλειστηριασμού έως ότου κριθεί η αίτηση αναστολής και η αίτηση αναιρέσεων που έχει καταθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΟΛΚΕΟΑ ισχυρίζεται ότι τα επίμαχα αεροσκάφη, ανάμεσα στα οποία και ένα Boeing 747, είναι ιδιοκτησίας του και θα πρέπει να εκτεθούν σε μουσείο πολιτικής αεροπορίας εντός του χώρου του Ελληνικού.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Ελληνικό Α.Ε., μετά την πρόσφατη μεταβίβαση των μετοχών στη Lamda Development, έχει ζητήσει την απομάκρυνση και του τελευταίου χρήση ή καταπατητή του ακινήτου, ενώ έχει χαρακτηρίσει ως αυθαίρετη την παραμονή των επτά αεροσκαφών στον χώρο.

Τα επτά αεροσκάφη

  • Ένα μη πλόιμο αεροσκάφος τύπου Boeing 727 – 284, με σειριακό αριθμό (S/N) 20000, χωρίς κινητήρες, APU, όργανα και ηλεκτρικές μονάδες, που έχει διαγραφεί από το νηολόγιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ανήκε στο στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας με στοιχεία νηολογίου SX – CBA από το έτος 1969.
  • Ένα μη πλόιμο αεροσκάφος τύπου Boeing 737 – 284, χωρίς κινητήρες, APU, όργανα και ηλεκτρικές μονάδες, που έχει διαγραφεί από το νηολόγιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ανήκε στο στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας με στοιχεία νηολογίου SX –BCA από τον Ιούνιο του 1975.
  • Ένα μη πλόιμο αεροσκάφος τύπου Boeing 747 – 200, με σειριακό αριθμό MSN 20825, χωρίς κινητήρες, μονάδα παραγωγής βοηθητικής ισχύος (APU), ηλεκτρικά συστήματα και LRU, που έχει διαγραφεί από το νηολόγιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ανήκε στο στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας με στοιχεία νηολογίου SX – ΟΑΒ από τον Νοέμβριο του 1973.
  • Ένα μη πλόιμο αεροσκάφος τύπου Cessna 411 με στοιχεία νηολογίου SX – APU
  • Ένα μη πλόιμο αεροσκάφος τύπου Piper Navajo PA31-310 με στοιχεία νηολογίου SX – AAZ, 6 θέσεων και 2 θέσεις πιλοτηρίου
  • Ένα μη πλόιμο αεροσκάφος τύπου Cessna 340 χωρίς διακριτικό
  • Ένα μη πλόιμο αεροσκάφος τύπου HELLENIC BAC ONE – ELEVEN

Ως τιμή εκκίνησης για τα παραπάνω επτά αεροσκάφη έχει οριστεί το ποσό των 61.813 ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News