Business & Finance Δευτέρα 5/07/2021, 14:37
BUSINESS & FINANCE

Κόρμαν στην «Κ»: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα – «Όχι» σε πρόωρη απόσυρση των μέτρων στήριξης

Κόρμαν στην «Κ»: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα – «Όχι» σε πρόωρη απόσυρση των μέτρων στήριξης

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο εμφανίστηκε ο νέος γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ματίας Κόρμαν, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής, ο πρώην υπουργός της Αυστραλίας παραδέχθηκε ότι «η Ελλάδα πέρασε μια δύσκολη περίοδο τα τελευταία χρόνια», αλλά «εργάστηκε πολύ σκληρά» και επανήλθε σε μια ισχυρή πορεία.

«Και νομίζω ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια ήταν αξιέπαινη. Αισθάνομαι ότι υπάρχει μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα να γίνετε όσο καλύτεροι μπορείτε. Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και ψηλά».

Ερωτηθείς για τη μεγαλύτερη πρόκληση, ο Κόρμαν παρέπεμψε στη διασφάλιση ότι το εργατικό δυναμικό θα είναι σε θέση να συμμετάσχει και να επωφεληθεί από την ψηφιοποίηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Κι αυτό θα περιλαμβάνει μια σημαντική προσπάθεια γύρω από την αναβάθμιση των δεξιοτήτων. Να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι εδώ είναι τοποθετημένοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επωφεληθούν από τα θετικά της παγκοσμιοποίησης» συνέχισε.

Ειδική αναφορά έκανε και στην ανάγκη διατήρησης της δημοσιονομικής στήριξης στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης, αξιώνοντας τη μη πρόωρη απόσυρση των μέτρων δημοσιονομικής στήριξης.

«Και το λέω αυτό ως συντηρητικός στα δημοσιονομικά, θα είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δημοσιονομική στήριξη ή η επεκτατική δημοσιονομική στήριξη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να εδραιωθεί πραγματικά η οικονομική ανάκαμψη, να εδραιωθεί η αύξηση της απασχόλησης και να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας». 

Από εκεί και πέρα, βέβαια, όταν η οικονομική ανάκαμψη και η αύξηση της απασχόλησης θα έχουν εδραιωθεί και το ποσοστό ανεργίας θα έχει επιστρέψει σε πιο λογικά επίπεδα, τότε η Ελλάδα, σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, θα πρέπει να επικεντρωθεί εκ νέου στη δημοσιονομική κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Κόρμαν κατέληξε, στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα, την οποία κάλεσε να παραμείνει στην παρούσα πορεία. «Ειλικρινά, νομίζω ότι η Ελλάδα, αν κοιτάξετε πίσω, βρίσκεται ουσιαστικά στον σωστό δρόμο, και το θέμα είναι να επιμείνουμε και να συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε αυτόν τον δρόμο. Το μήνυμά μου προς την Ελλάδα θα ήταν να παραμείνει στην πορεία της».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News