Business & Finance Δευτέρα 5/07/2021, 13:37
BUSINESS & FINANCE

Moody’s: Αύξηση του ενεργητικού της Alpha Bank κατά 10 δισ. έως το 2024

Θετική η πρόσφατη ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ

Moody’s: Αύξηση του ενεργητικού της Alpha Bank κατά 10 δισ. έως το 2024

Θετικά προσκείμενος στην πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Alpha Bank διατίθεται ο οίκος Moody’s, ο οποίος εκτιμά ότι τα νέα κεφάλαια, ύψους 800 εκατ. ευρώ, θα βελτιώσουν τον ρυθμό δανειοδότησης και θα αυξήσουν την κερδοφορία.

«Η επιτυχής αύξηση κεφαλαίων θα επιτρέψει στην τράπεζα να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των δανείων και να ενισχύσει την κερδοφορία της, μετά από πολλά χρόνια απομείωσης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο report του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

Ειδικότερα, προβλέπει ότι το ενεργητικό της Alpha Bank θα αυξηθεί έως και κατά 10 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας 2021 – 2024, κάτι το οποίο θα εδραστεί τόσο στην προσδοκία για δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όσο και στις εισροές κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών θα συμβάλλει επίσης, και η αγορά της Ρουμανίας, όπου ελληνική τράπεζα έχει επίσης δυναμική παρουσία.

Ειδική μνεία κάνει και στην κεφαλαιακή επάρκεια της Alpha Bank, η οποία θα ενισχυθεί από το 13,2% στο 15,7%, με βάση τον δείκτη CET1, καθιστώντας ευκολότερη τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της τιτλοποίησης Galaxy.

Υπενθυμίζεται ότι θετικά ήταν τα σχόλια και της Bank of America, η οποία προσφάτως αναβάθμισε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στο 1,45 ευρώ από 0,90 ευρώ προηγουμένως, αναθεωρώντας παράλληλα τη σύσταση σε «buy».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News