Business & Finance Σάββατο 3/07/2021, 17:12
BUSINESS & FINANCE

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις «πρόωρες» θερινές εκπτώσεις

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις «πρόωρες» θερινές εκπτώσεις

Την προσεχή Δευτέρα 5 Ιουλίου, δηλ. μία εβδομάδα περίπου νωρίτερα απ΄ό,τι συνήθως, ανοίγει η αυλαία των θερινών εκπτώσεων, απόφαση που – σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης – ελήφθη με στόχο την τόνωση του τζίρου στην αγορά.

Όπως διευκρίνισε ειδικότερα το υπουργείο, «η απόφαση ισχύει αποκλειστικά για το 2021 και ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας καθώς και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης χαρακτήρισε «αιφνιδιαστική» την απόφαση, σημειώνοντας πάντως πως «από τη Δευτέρα οι επιχειρήσεις θα διαθέσουν τα προϊόντα τους σε πολύ ελκυστικές τιμές για να πάρουν μία ανάσα ρευστότητας που τόσο έχουν ανάγκη».

«Το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ανακοινώσει εσπευσμένα την έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων μία εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία που ορίζει η νομοθεσία. Η απόφαση αυτή είναι πιθανόν να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες της αγοράς για την φετινή εκπτωτική περίοδο, δυστυχώς όμως η καθυστερημένη ανακοίνωσή της, χωρίς προηγουμένως να δοθεί ο χρόνος στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα, δημιούργησε αναστάτωση και κακό κλίμα στην αγορά που ήδη βρίσκεται σε τεταμένη κατάσταση» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Καφούνης.

Προέτρεψε πάντως τους καταναλωτές «να επισκεφτούν από την πρώτη στιγμή  τα εμπορικά καταστήματα για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνοντας τις αγορές τους σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News