Business & Finance Παρασκευή 2/07/2021, 12:05
BUSINESS & FINANCE

Η οικογένεια των 35 δισ. ετοιμάζει το επόμενο «γλυκό» στοίχημα

Η οικογένεια των 35 δισ. ετοιμάζει το επόμενο «γλυκό» στοίχημα

Ο δισεκατομμυριούχος πίσω από τις αγαπημένες -σε μεγάλους και μικρούς- σοκολάτες buenno, ferrero rocher και nutella ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο «γλυκό» στοίχημα. Κι αυτό, παρά την τάση της αγοράς για ολοένα και πιο υγιεινά διατροφικά προϊόντα.

Ο λόγος για τον Τζιοβάνι Φερέρο, ο οποίος σχεδιάζει να εξαγοράσει την βρετανική εταιρεία μπισκότων Burton’s Biscuit, σε μια προσπάθεια να αυξήσει έτι περισσότερο το μερίδιο στην αγορά των γλυκών.

«Ο Φερέρο φαίνεται ότι είναι χαρούμενος να επενδύει στην διατροφική καλοπέραση, παρά τον θόρυβο γύρω από την υγιεινή διατροφή» σχολιάζει ο John Spayne της ομώνυμης συμβουλευτικής εταιρείας.

Η συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία εστιάζει στην «γλυκιά» αγορά της σοκολάτας και των υψηλών θερμιδών, τοποθετεί τον ιταλικό όμιλο σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών, ιδίως σε μια περίοδο, κατά την οποία η μετάβαση προς την τηλεργασία ευνοεί την αγορά μικρών καταναλωτικών γλυκισμάτων για το σπίτι.

Οι πωλήσεις της Ferrero Group, εξάλλου, διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά την περίοδο της Covid, με τον τζίρο να αυξάνεται κατά 8% και να κυμαίνεται σε 12,3 δισ. ευρώ το 2020.

Η Ferrero, η οποία εδρεύει στη βορειοδυτική Ιταλία, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών της γειτονικής χώρας, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της μερικές από τις πιο γνωστές ετικέτες σοκολάτας, όπως τα Kinder Bueno και το Tic Tac.

Η αξία της ομίλου ανέρχεται σε 24 δισ. δολάρια, ενώ η περιουσία της οικογένειας Φερέρο κυμαίνεται σε 35 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον προσφάτως αναθεωρημένο Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News