Business & Finance Τρίτη 29/06/2021, 13:02
ΕΣΕΙΣ ΡΩΤΑΤΕ, Η ΑCCENTURE AΠΑΝΤΑ

Τηλεργασία: Κερδίζει ή χάνει μία επιχείρηση; 

Ένας νέος τύπος εργαζόμενου αναδύθηκε ως απόρροια της πανδημίας

Τηλεργασία: Κερδίζει ή χάνει μία επιχείρηση; 

Η πρόσφατη μελέτη της Accenture «The Future of Work: Productive Anywhere» σημειώνει ότι 83% των ερωτηθέντων προτιμά ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας – όπου οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως μεταξύ 25% και 75% του χρόνου τους. Η μελέτη, η οποία βασίζεται σε έρευνα 9.326 εργαζομένων από 11 χώρες αποκάλυψε ότι 40% των εργαζομένων αισθάνεται ότι μπορεί να είναι παραγωγικό και υγιές δουλεύοντας από οπουδήποτε -είτε εξ αποστάσεως, είτε από το γραφείο ή συνδυάζοντας και τα δύο- καθώς το υβριδικό μοντέλο εργασίας εξελίσσεται.

Επιπλέον, 85% εξ αυτών, υποστηρίζει ότι σκοπεύει να παραμείνει στην ίδια εταιρεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, πρόκληση αποτελεί η εύρεση ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας κατάλληλου για όλες τις γενιές, καθώς το 74% των Gen Zers επιθυμεί να δουλεύει περισσότερο με συναδέλφους δια ζώσης, ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με τους Gen Xers (66%) και τους Baby Boomers (68%).

Απόρροια της πανδημίας, αναδύθηκε ένας νέος τύπος εργαζόμενου, ο οποίος παραμένει παραγωγικός είτε δουλεύοντας από το γραφείο είτε από το σπίτι, διαθέτοντας τους κατάλληλους πόρους σε προσωπικό και σε εργασιακό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο δημόσιος διάλογος για το εργασιακό μέλλον οφείλει να επικεντρωθεί όχι απλά στον τόπο εργασίας, αλλά πρωτίστως στους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγικότητα, την υγεία και την ανθεκτικότητα των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσπάθειες των εταιρειών για την οικοδόμηση ενός ανθεκτικού ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο είναι παραγωγικό και υγιές δουλεύοντας από οπουδήποτε, μεταφράζονται και σε σημαντικά οικονομικά οφέλη: Το 63% των εταιρειών με υψηλή αύξηση εσόδων έχει ήδη ενεργοποιήσει μοντέλα παραγωγικότητας και εργασίας από οπουδήποτε για τους ανθρώπους τους, οι οποίοι έχουν την επιλογή να εργάζονται εξ αποστάσεως ή από το γραφείο. Στον αντίποδα, το 69% των εταιρειών με αρνητική ή μηδενική ανάπτυξη εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην τοποθεσία που οι άνθρωποι θα εργαστούν, προωθώντας αποκλειστικά είτε την εργασία από το σπίτι είτε από το γραφείο.

Μπορείτε να υποβάλετε και εσείς τις ερωτήσεις σας στην Accenture εδώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News