Business & Finance Δευτέρα 28/06/2021, 15:04
BUSINESS & FINANCE

Σε καραντίνα όσοι Βρετανοί ταξιδεύουν σε Πορτογαλία, Ισπανία

Σε καραντίνα όσοι Βρετανοί ταξιδεύουν σε Πορτογαλία, Ισπανία

Συνεχίζονται τα προβλήματα για τον ταξιδιωτικό κλάδο της Ευρώπης, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα και ο φόβος ενός νέου κύματος οδηγούν ολοένα και περισσότερες χώρες στην επιβολή έκτακτων περιοριστικών μέτρων στους αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πορτογαλία και Ισπανία προστέθηκαν στη λίστα των κρατών, στα οποία οι Βρετανοί μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξή τους, κάτι το οποίο επί της ουσίας αποτελεί ταφόπλακα για τον τουρισμό.

Από την πλευρά της, δε, η Γερμανία συνεχίζει να πιέζει για μια συντονισμένη πολιτική στην υποδοχή των πολιτών τρίτων – χωρών, επικρίνοντας παράλληλα τις χώρες, οι οποίες επιτρέπουν την άνευ καραντίνας είσοδο ξένων τουριστών, όπως για παράδειγμα κάνει η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας οι ξένοι τουρίστες μπορούν να αφιχθούν χωρίς να τεθούν σε καραντίνα, υπό την προϋπόθεση προσκόμισης αρνητικού τεστ κορωνοϊού ή πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στο μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει την εφαρμογή του συστήματος του «φωτεινού σηματοδότη», με όσους Βρετανούς επιστρέφουν από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. να υπάγονται σε υποχρεωτική κατ’ οίκον καραντίνα.

Εξαίρεση αποτελεί η Μάλτα, από την οποία όσοι Βρετανοί επαναπατρίζονται δεν χρειάζεται να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News