Business & Finance Δευτέρα 28/06/2021, 13:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αγοράζουμε περισσότερο από το Amazon

Από ψαλίδια για μπούκλες έως οδοντόκρεμες

Τι αγοράζουμε περισσότερο από το Amazon

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι όμορφο και θα μυρίζει υπέροχα. Ή τουλάχιστον έτσι, θα μοιάζει, αν αναλογιστούμε τις δημοφιλέστερες πωλήσεις προϊόντων, με βάση τα στοιχεία της Amazon.com. 

Από ψαλίδια για μπούκλες έως οδοντόκρεμες, οι καταναλωτές προμηθεύονται ό,τι θεωρούν αναγκαίο, προκειμένου να βγουν ξανά στους δρόμους και να αρχίσουν να κοινωνικοποιούνται, μετά το τεράστιο «διάλειμμα» της πανδημίας

Εξάλλου, με τους εμβολιαστικούς ρυθμούς να είναι απολύτως ικανοποιητικοί και τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων να υποχωρεί συνεχώς, οι περισσότεροι ήδη ονειρεύονται την επιστροφή στο 2019. 

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία από τις πωλήσεις της Amazon.com, σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις οδοντόκρεμας, στοματικού διαλύματος και λευκαντικού δοντιών έχουν αυξηθεί κατά 66% σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, σχεδόν τριπλάσιες είναι πλέον οι πωλήσεις καλοκαιρινών ρούχων, όπως φούστες, φορέματα, μπλουζάκια κ.α., ενώ παρεμφερής τάση καταγράφεται και στα αντρικά ρούχα, όπως κοστούμια και σμόκιν.

Μεγάλη αποδεικνύεται η ζήτηση, επίσης, για τα είδη περιποίησης και φροντίδας, όπως για παράδειγμα οι κρέμες δέρματος, με τις πωλήσεις να αυξάνονται σχεδόν κατά 40%. Κατά τουλάχιστον 30% έχουν ενισχυθεί και οι πωλήσεις ψαλιδιών για μπούκλες.

«Τώρα είναι καλοκαίρι και οι πελάτες είναι χαρούμενοι που επιστρέφουν σε μια κανονικότητα. Αυτή η αλλαγή αποδεικνύεται και στις πωλήσεις. Βλέπουμε μεγάλη αύξηση στα ρούχα, τα είδη ομορφιάς, τα προϊόντα περιποίησης» σχολιάζει η Κάρλα Βερμόν, στέλεχος της Amazon. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News