Business & Finance Κυριακή 27/06/2021, 22:24
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

UBS: Ετοιμη να υιοθετήσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας

UBS: Ετοιμη να υιοθετήσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας ακολουθεί και η UBS, η οποία σκοπεύει να επιτρέψει στα δύο-τρίτα του προσωπικού της να εργάζονται και από το σπίτι και από το γραφείο σε μόνιμη βάση, στοιχηματίζοντας ότι η προσέγγιση αυτή θα προσδώσει στον ελβετικό πιστωτικό όμιλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των τραπεζών της Wall Street όσον αφορά στις προσλήψεις νέου προσωπικού της. 

Η κίνηση αυτή καθοδηγήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ραλφ Χέιμς και δύο ακόμη κορυφαία στελέχη, όπως αναφέρουν πηγές, σε μία εξέλιξη που διαφοροποιεί τη UBS από τις περισσότερες αμερικανικές τράπεζες που έχουν υιοθετήσει πιο σκληροπυρηνική γραμμή. 

Η ελβετική τράπεζα αποφάσισε ότι μόνο οι εργαζόμενοι που ο ρόλος τους απαιτεί σταθερή παρουσία στο γραφείο ή έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα, όπως είναι οι χρηματιστές, θα έχουν περιορισμένη ή καθόλου ευελιξία στις πρακτικές εργασίας τους. 

Μία ανάλυση που έγινε από την ίδια τη UBS στο εργατικό δυναμικό των 72.000 εργαζομένων της σε ολόκληρο τον κόσμο, έδειξε ότι περίπου τα δύο-τρίτα είναι σε θέση να ακολουθήσουν το υβριδικό μοντέλο εργασίας, σύμφωνα με τις πηγές. 

Η στάση αυτή της UBS, παρότι είναι εφάμμιλη με την αντίστοιχη των ευρωπαίων ανταγωνιστών της, όπως η γαλλική Societe Generale, έρχεται σε αντίθεση με αρκετές αμερικανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων JPMorgan Chase, Goldman Sachs και Morgan Stanley, που έχουν καλέσει τους εργαζομένους τους να επιστρέψει στο γραφείο. Επιπλέον, η απόφαση της UBS σηματοδοτεί ότι μία «κληρονομιά» που άφησε η πανδημία ενδεχομένως να είναι η δημιουργία ενός θεμελιώδους χάσματος στις εργασιακές πρακτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News