Business & Finance Σάββατο 26/06/2021, 13:34
BUSINESS & FINANCE

Η Microsoft «σκοτώνει» το Skype

Τέλος από τα Windows 11

Η Microsoft «σκοτώνει» το Skype

Τα νέα Windows 11 είναι γεγονός και πολύ σύντομα θα αποτελούν το βασικό λογισμικό για κάθε υπολογιστή (πλην φυσικά των Mac). 

Για πρώτη φορά, μάλιστα, η ομάδα της Microsoft θα ενσωματώνει μια νέα εφαρμοφή video-κλήσεων, ονόματι Teams (ιδρύθηκε το 2017), σε μια προσπάθεια να συμβαδίσει με τις παγκόσμιες τάσεις που κυριάρχησαν στην πανδημία.

Αυτό, όμως, θα έχει ως αποτέλεσμα ότι για πρώτη φορά από το 2011, το Skype θα απουσιάζει από τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές των Windows. 

Κι αυτό, διότι η Teams θα είναι το νέο «αγαπημένο» παιδί του αμερικανικού κολοσσού, το οποίο επιδιώκει να κυριαρχήσει στην αγορά των τηλεφωνικών εφαρμογών.

«Δείχνει σαν η Microsoft να σκοτώνει το Skype» έγραψε στην «Irish & Sunday Independent» ο επικεφαλής τεχνολογικός συντάκης, Adrian Wckler. «Bye bye Skype» πρόσθεσε, από την πλευρά του, ο έτερος δημοσιογράφος της εφημερίδας, Jeremy Kaplan. 

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft εξαγόρασε το Skype πριν από 10 χρόνια έναντι 8,5 δισ. δολαρίων. Όμως, λίγα χρόνια αργότερα, η εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς αντιλήφθηκε ότι οι προοπτικές της εφαρμογής ήταν μειωμένες. Άλλωστε, τα παράπονα των χρηστών ήταν καθημερινά.

Την ίδια ώρα, WhatsApp, Facebook Messenger κι άλλες ανταγωνιστικές εφαρμογές έκαναν αλματώδη βήματα προόδου, περιορίζοντας σημαντικά το μερίδιο της Skype, η οποία πλέον οδηγείται σε μαρασμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News