Business & Finance Σάββατο 26/06/2021, 08:42
BUSINESS & FINANCE

Η χώρα που το 94% θεωρεί καθήκον την πληρωμή φόρων

Μη αποδεκτή η φοροδιαφυγή για το 87%

Η χώρα που το 94% θεωρεί καθήκον την πληρωμή φόρων

Σίγουρα κανείς δεν απολαμβάνει να πληρώνει την εφορία και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις έναντι του κράτους. Όμως, υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι θεωρούν αυτή την πράξη ως καθήκον του κάθε πολίτη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Αμερικανών, οι οποίοι (σύμφωνα με έρευνα του IRS) σε ποσοστό 94% θεωρούν ότι είναι καθήκον του κάθε πολίτη να πληρώνει τους φόρους τους. 

Μάλιστα, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, το συγκεκριμένο -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό παραμένει σχεδόν αμετάβλητο από το 2017. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, το 87% θεωρεί ως μη αποδεκτή τη φοροδιαφυγή ή τη φοροαποφυγή, αριθμός αυξημένος κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τη μέτρηση του 2018. 

Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο, όπου η πολιτική σκηνή των ΗΠΑ μονοπωλείται από τη συζήτηση γύρω από τη φορολόγηση των πλούσιων Αμερικανών, οι οποίοι κάθε χρόνο βρίσκουν «παραθυράκια», προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα. 

Η προεδρία του Τζο Μπάιντεν επιθυμεί να βάλει ένα τέλος σ’ αυτή την πρακτική, αυξάνοντας το φορολογικό βάρος για τους έχοντες και κατέχοντες. Όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να βρει τις απαιτούμενες συμμαχίες σε Γερουσία και Βουλή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News