Business & Finance Τετάρτη 23/06/2021, 16:42
BUSINESS & FINANCE

ΕΤΕπ – ΔΕΗ: Νέα δανειακή σύμβαση 100 εκατ. ευρώ

20ετούς διάρκειας

ΕΤΕπ – ΔΕΗ: Νέα δανειακή σύμβαση 100 εκατ. ευρώ

Δανειακή σύμβαση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέγραψε σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ.

Η σύμβαση είναι 20ετούς διάρκειας και είναι η δεύτερη διαδοχική, η οποία υπογράφεται με την ΕΤΕπ. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με την Επιχείρηση, για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

«Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το «παρών» στην τελετή υπογραφής έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Μάλιστα, το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου επί τάπητος τέθηκε η ανάγκη «γεφύρωσης» του επενδυτικού χάσματος.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1407694220585017348/photo/1

Ο κ. Χόγιερ, κατά την παρουσία του στη χώρα, αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ.

Πέραν των 100 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, ακόμη 400 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη νέα Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία θα παρέχει πακέτα χρηματοδότησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχείρησεων, της καινοτομίας, της κλιματικής δράσης και της οικονομικής ανθεκτικότητας έναντι της Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 η ΕΤΕπ συμμετείχε σε χρηματοδότησεις προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ, αριθμός – ρεκόρ για τη χώρα παρά την υγειονομική κρίση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News