BUSINESS & FINANCE

Ελλάκτωρ: Αποκλείστηκε η Greenhill από τη γ.σ. – Δεν απαλλάσσεται από ευθύνες η προηγούμενη διοίκηση

Ελλάκτωρ: Αποκλείστηκε η Greenhill από τη γ.σ. – Δεν απαλλάσσεται από ευθύνες η προηγούμενη διοίκηση

Upd: 16:27

Τον αποκλεισμό της Greenhill Investments που ανήκει στους εφοπλιστές Δ.Μπάκο-Ι.Καϋμενάκη αποφάσισε, σε ψηφοφορία, η γ.σ. της Ελλάκτωρ. Στη ψηφοφορία υπήρξε απαρτία 56,24% που αντιστοιχεί σε 120.510.210 δικαιώματα ψήφου. Υπέρ της συμμετοχής της Greenhill ψήφισε το 4% των μετόχων, κατά το 84,26%, ενώ απείχε το 11%.

Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης που ξεκίνησαν στις 11:00 διακόπησαν αρκετές φορές, προκειμένου ο νομικός εκπρόσωπος της Greenhill Μπρέγιαννος να καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα βάσει των οποίων προκύπτει ότι η Aeolus (ως ενεχυρούχος) εκχωρεί στην Greenhill τα δικαιώματα ψήφου 54.815.876 μετοχών. Τα έγγραφα αυτά όμως, δεν έγιναν αποδεκτά με αποτέλεσμα το ζήτημα της συμμετοχής της Greenhill να τεθεί σε ψηφοφορία. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Greenhill προειδοποίησε με την υποβολή μηνύσεων κατά του αποτελέσματος της γενικής συνέλευσης.

Επίσης, η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ ψήφισε υπέρ της μη απαλλαγής από τυχόν ευθύνες των μελών της προηγούμενης διοίκησης-ήταν επικεφαλής ο Αναστ.Καλλιτσάντσης- του ομίλου. Υπερψηφίστηκαν, ακόμη, και τα 12 θέματα της γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ.

Νωρίτερα το Moneyreview.gr σημείωνε τα εξής.

Νέα εμπλοκή προέκυψε με τα δικαιώματα ψήφου 54.815.876 μετοχών, που έχουν ενεχυριαστεί από την Aeolus Investors και εμφανίζεται να κατέχει η Greenhill Investments, κατά δήλωση του εκπροσώπου της κ. Μπρέγιαννο στη σημερινή γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ. Σύμφωνα με τον κ. Μπρέγιαννο και βάσει εγγράφου που επικαλέστηκε, τα δικαιώματα ψήφου 54.815.876 μετοχών έχουν εκχωρηθεί από την Aeolus Investors στην Greenhill Investment των Δ.Μπάκου-Ι.Καϋμενάκη. 

Ωστόσο, αυτό δεν έχει ισχύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης γ.σ. Γιώργο Μυλωνογιάννη. Κι αυτό επειδή σύμφωνα με τον κατάλογο του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, τα δικαιώματα ψήφου για τις 54.815.876 μετοχές ανήκουν στην Aeolus Investors, ενώ η τελευταία, με άλλη επίστολή της, διευκρινίζει ότι όλες οι ενέργειες και δηλώσεις της Greenhill λαμβάνονται συνολικώς “ιδίω δικαιώματι και όχι για λογαριασμό της Aeolus ή για λογαριασμό των αντιπροσώπων της Aeolus” (“All actions and statements of Greenhill are taken and made entirely on its own behalf and not Aeolus and/ or its representatives»). Πρόσθεσε ακόμη ότι η Aeolus δεν έχει καταθέσει την απαιτούμενη δήλωση του νόμου 3556 για την εκχώρηση δικαιωμάτων ψήφου.

Ο κ. Μπρέγιαννος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του προς τον πρόεδρο της γ.σ., κάνοντας λόγο για παράνομη και δόλια στην έξωση της Greenhill από την άσκηση των δικαιωμάτων της. 

Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης διεκόπησαν προσωρινά, με τον κ. Μυλωνογιάννη να ζητά την προσκόμιση πληρεξουσίου που να αναφέρει ότι η Aeolus εκχωρεί στην Greenhill το δικαίωμα άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου. Ο κ. Μπρέγιαννος σημείωσε ότι για την προσκόμιση του εν λόγω εγγράφου απαιτούνται δύο ώρες, αλλά ο κ. Μυλωνογιάννης είπε ότι η υποβολή του πληρεξουσίου πρέπει να γίνει σε μισή ώρα μετά το πέρας της οποίας θα τεθεί υπόψη της γενικής συνέλευσης το ζήτημα της συμμετοχής της Greenhill στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Αντίστοιχη εμπλοκή με τα δικαιώματα ψήφου της Greenhill είχε δημιουργηθεί και στην γ.σ. του περασμένου Απριλίου

Ελλάκτωρ: Αποκλείστηκε η Greenhill από τη γ.σ. – Δεν απαλλάσσεται από ευθύνες η προηγούμενη διοίκηση-1
Η επιστολή της Aiolus

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News