Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 14:39
BUSINESS & FINANCE

TUI: Νέα παροχή βοήθειας 1 δισ. ευρώ από τη Γερμανία

Το τρίτο κατά σειρά πακέτο βοήθειας

TUI: Νέα παροχή βοήθειας 1 δισ. ευρώ από τη Γερμανία

Έτοιμη να εγκρίνει το τρίτο κατά σειρά πακέτο βοήθειας προς το τουριστικό πρακτορείο TUI AG είναι η κυβέρνηση της Γερμανίας, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και εντός της ημέρας, καθώς το πρωί οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών είχαν νέα συνάντηση, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου.

Το ύψος του πακέτου βοήθειας εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ και αφορά τις απώλειες της ταξιδιωτικής εταιρείας ως προς τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος -όπως και ο καλοκαιρινός- έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, από τις αρχές της υγειονομικής κρίσης, η TUI έχει λάβει ακόμη 2 δισεκατομμύρια από τη γερμανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών άμβλυνσης των οικονομικών επιπτώσεων στα ταμεία της βρετανικής εταιρείας.

Η TUI, αυτή τη στιγμή, έχει λάβει το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας από το Βερολίνο, καθώς μόνο η αεροπορική εταιρεία Lufthansa AG έχει εισπράξει περισσότερα χρήματα. Πάντως, στην ασφαλή επιλογή της κρατικής στήριξης έχουν προστρέξει κι άλλες εταιρείες, όπως η Adidas και η Kion Group.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News