Business & Finance Πέμπτη 17/06/2021, 16:40
BUSINESS & FINANCE

ΟΠΑΠ: Πράσινο φως για μέρισμα 0,55 ευρώ

Τι ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στη γενική συνέλευση

φωτ.: ΟΠΑΠ

«Πράσινο φως» στην καταβολή μερίσματος ύψους 0,55 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2020 έδωσαν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία διεξήχθη σήμερα με ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής, που έφτασε το 77,51%. Επιπλέον, οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ ενέκριναν το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με ευρεία πλειοψηφία. 

Από την πλευρά της, η διοίκηση δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξη για τις επιδόσεις της εταιρείας το ερχόμενο διάστημα, έπειτα και από την πλήρη επαναλειτουργία του εμπορικού δικτύου της.   

Στην τοποθέτηση του προς τους μετόχους, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, σημείωσε ότι το 2020 ήταν έτος πρωτοφανών προκλήσεων λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, η εταιρεία υλοποίησε σειρά δράσεων για να θωρακίσει τις δραστηριότητες και τους εταίρους της, να διασφαλίσει την επιχειρησιακή συνέχεια και να θέσει τις βάσεις για γρήγορη ανάκαμψη, όπως είπε. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ υιοθέτησε μέτρα για τη στήριξη του δικτύου των καταστημάτων του. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ βελτίωσε τις online επιδόσεις του και ολοκλήρωσε τη στρατηγική επένδυση στην Kaizen Gaming, έχοντας πλέον τον αποκλειστικό έλεγχο των δραστηριοτήτων της σε Ελλάδα και Κύπρο, υπό το brand Stoiximan. 

Ακόμη, ο κ. Ziegler στάθηκε στις πρωτοβουλίες της εταιρείας για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας ενάντια στην πανδημία. Μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΠ συνέδραμε το έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάλλοντας στην κάλυψη επειγουσών αναγκών δημόσιων νοσοκομείων και στο έργο των αρμόδιων αρχών και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Επίσης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης ESG του ΟΠΑΠ από τον MSCI σε «AA», γεγονός που τοποθετεί τον ΟΠΑΠ στην κορυφαία κατηγορία του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς, με βάση κριτήρια για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.  

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, σημείωσε ότι παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα σε πολλά επίπεδα. Χαρακτηριστικά, ο ΟΠΑΠ συνέχισε το πρόγραμμα αναβάθμισης του δικτύου του, αναπτύσσοντας περισσότερα από 375 νέα ή ανακαινισμένα καταστήματα, το 2020 και τους πρώτους μήνες του 2021. Επίσης, ενισχύθηκε το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, με νέα online παιχνίδια, την καθιέρωση τρίτης εβδομαδιαίας κλήρωσης στο ΤΖΟΚΕΡ, τη διάθεση του Powerspin, την αναβάθμιση των Virtual Sports κ.ά. Παράλληλα, με γνώμονα την επαναλειτουργία του δικτύου των καταστημάτων, υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο εμπορικό πλάνο και είναι ήδη διαθέσιμο το νέο πρόγραμμα πιστότητας «ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις».   

Ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ παρουσίασε στους μετόχους τη νέα επιχειρηματική Fast Forward, η οποία στηρίζεται στο όραμα της εταιρείας να προσφέρει στους πελάτες της παγκόσμιου επιπέδου τυχερά παιχνίδια και ψυχαγωγία, μέσω των καταστημάτων και των διαδικτυακών καναλιών της. Όπως σημείωσε ο κ. Karas, η στρατηγική Fast Forward καλύπτει έξι βασικές περιοχές, που αποτυπώνουν ξεκάθαρα τις προτεραιότητες για το μέλλον της εταιρείας: 

·         Τοποθέτηση του πελάτη στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητας της εταιρείας

·         Ενίσχυση του εταιρικού και των προϊοντικών brand

·         Διατήρηση της ισχυρής θέσης του retail δικτύου και διερεύνηση ευκαιριών ανάπτυξης

·         Εξέλιξη των online δραστηριοτήτων σε δεύτερο ισχυρό επιχειρησιακό πυλώνα για τον ΟΠΑΠ

·         Αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας

·         Ενίσχυση της δέσμευσης των ανθρώπων, βάσει του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού.

 

 

Money Review