Business & Finance Πέμπτη 17/06/2021, 13:56
BUSINESS & FINANCE

Θ. Σκυλακάκης: Στόχος η διπλάσια απορρόφηση των κοινοτικών πόρων

Ψηφιοποιημένο σύστημα παρακολούθησης ώστε να προλαμβάνονται τυχόν καθυστερήσεις

Θ. Σκυλακάκης: Στόχος η διπλάσια απορρόφηση των κοινοτικών πόρων

Την αισιοδοξία του για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» στην Αρχαία Αγορά.

«Τώρα ξεκινά η μεγάλη πρόκληση της υλοποίησης στην οποία στοχεύουμε να διπλασιάσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσα σε ένα μόλις χρόνο» ανέφερε σχολιάζοντας την έγκριση της ελληνικού σχεδίου.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης «είμαστε αισιόδοξοι ότι ο δύσκολος αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί για τρεις λόγους: Γιατί δημιουργούμε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα παρακολούθησης που θα καταγράφει με εξονυχιστική λεπτομέρεια και on-line τις διαδικασίες και τα εμπόδια για να προλαβαίνουμε έγκαιρα τις τυχόν καθυστερήσεις. Γιατί το σχέδιο μας είναι πλούσιο σε μεταρρυθμίσεις (θα υλοποιήσουμε 68), που αφορούν προπαντός την ψηφιοποίηση του κράτους και θα διευκολύνουν οι ίδιες, υλοποιούμενες, την εκτέλεση του σχεδίου. Τρίτον γιατί δημιουργήσαμε μια μικρή, ποιοτική και ευέλικτη υπηρεσία για τον συντονισμό της υλοποίησης, μόλις 40 στελέχη».

Στόχος, όπως σημείωσε, είναι «να έχουμε ένα σύστημα με τον μέγιστο έλεγχο και τις ελάχιστες γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News