Business & Finance Τετάρτη 16/06/2021, 16:29
BUSINESS & FINANCE

Εθνική Τράπεζα: Στα 3,5 ευρώ ανεβάζει τον στόχο η JP Morgan

Η μετοχή της Εθνικής είναι ένας καλός τρόπος για να ποντάρει κάποιος στην αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, σημειώνει ο οίκος

Εθνική Τράπεζα: Στα 3,5 ευρώ ανεβάζει τον στόχο η JP Morgan

Στα 3,5 ευρώ, από τα 2 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η JP Morgan, με σημερινή της έκθεση. Με τον νέο στόχο να προβλέπει περιθώριο ανόδου 32%, οι αναλυτές επιβεβαιώνουν τη θετική τους στάση απέναντι στη μετοχή και τη σύσταση overweight.

Η μετοχή της Εθνικής είναι ένας καλός τρόπος για να ποντάρει κάποιος στην αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, σημειώνει ο οίκος, καθώς επισημαίνει ότι η τράπεζα εμφανίζει χαμηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 6% για το 2022 από 47% που ήταν το 2015, τον καλύτερο δείκτη κεφαλαίων CET1 στον κλάδο στο 15,4% και αυξανόμενη εστίαση στη βελτίωση των εσόδων από βασικές δραστηριότητες και τη μείωση του κόστους.

Συνολικά, ο οίκος πιστεύει ότι η Εθνική μπορεί να παρουσιάσει ROTE στο 7,5% το 2023, με περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση τα επόμενα χρόνια.

Με την αποτίμηση στις 0,47 φορές τη λογιστική αξία, οι μετοχές δεν αντανακλούν πλήρως τον λειτουργικό μετασχηματισμό της τράπεζας, εκτιμά η JP Morgan.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News