Business & Finance Τρίτη 15/06/2021, 14:03
BUSINESS & FINANCE

Οι 3 βρόμικες δουλειές που θα χτίσουν το μέλλον

Οι 3 βρόμικες δουλειές που θα χτίσουν το μέλλον

Το μέλλον του πλανήτη είναι καθαρό, πράσινο και συνδεδεμένο. Όμως για να φτάσουμε εκεί, κάποιος πρέπει να κάνει όλη τη βρόμικη και επικίνδυνη δουλειά. 

Συγκεκριμένα, κάποιος πρέπει να εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ σε στέγες, να σκάψει τους δρόμους για να περάσει οπτικές ίνες και να ανέβει σε ψηλούς πύργους για να τοποθετήσει κεραίες τηλεφωνίας. 

Σύμφωνα με το Axios, η ζήτηση για αυτές τις δουλειές είναι μεγάλη, όμως είναι και αρκετά δύσκολο να βρεθούν άνθρωποι που θέλουν να τις κάνουν.

Καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει να περάσει από το Κογκρέσο ένα ακόμα μεγάλο πακέτο για επενδύσεις σε υποδομές, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν εκτιμάται ότι θα απαιτούν σκληρή δουλειά και θα είναι αρκετά επικίνδυνες. 

Οι άνθρωποι που εγκαθιστούν κεραίες τηλεφωνίας, για παράδειγμα, ανεβαίνουν σε πολύ μεγάλα ύψη και χειρίζονται μεγάλα ηλεκτρικά φορτία. Ο κίνδυνος ενός θανατηφόρου δυστυχήματος είναι 30 φορές μεγαλύτερος από εκείνον που αντιμετωπίζει ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος. Όμως, για να χτίσουν το δίκτυο 5G, οι ΗΠΑ θα χρειαστούν 20.000 επιπλέον τέτοιους επαγγελματίες, οι οποίοι βγάζουν πάνω από 70.000 δολάρια τον χρόνο, χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου. 

Η αμερικανική βιομηχανία της ηλιακής ενέργειας θα πρέπει να τετραπλασιάσει το προσωπικό της στα 900.000 άτομα για να επιτύχει τον στόχο του Μπάιντεν για την καθαρή ενέργεια έως το 2035.

Και το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να φέρει το ευρυζωνικό ίντερνετ σε κάθε σπίτι των ΗΠΑ, απαιτεί την γρήγορη ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών σε περιοχές όπου αυτό δεν έχει φτάσει έως τώρα. Πέρυσι, δύο εργάτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη, όταν το κομπρεσέρ το οποίο χειρίζονταν  χτύπησε σε υπόγειο ηλεκτρικό καλώδιο, καθώς προσπαθούσαν να τοποθετήσουν οπτική ίνα σε μία διασταύρωση δρόμων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Axios 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News