Business & Finance Σάββατο 12/06/2021, 14:59
BUSINESS & FINANCE

Build Back Better World: Το σχέδιο που προωθούν οι ΗΠΑ για να ανταγωνιστούν την Κίνα

Build Back Better World: Το σχέδιο που προωθούν οι ΗΠΑ για να ανταγωνιστούν την Κίνα

To G7 υποστήριξε ένα νέο παγκόσμιο σχέδιο που στόχο έχει να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες να χτίσουν υποδομές, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στο κινεζικό σχέδιο «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ηγέτες του G7 ενέκριναν την υλοποίηση του σχεδίου «Build Back Better World» (B3W), το οποίο θα βοηθήσει να περιοριστεί το έλλειμμα των 40 τρισ.  δολαρίων στις υποδομές του αναπτυσσόμενου κόσμου. 

«Σήμερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν συνάντησε τους ηγέτες του G7 για να συζητήσουν τον στρατηγικό ανταγωνισμό με την Κίνα και να δεσμευτούν σε χειροπιαστές δράσεις ώστε να βοηθήσουν να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες για υποδομές στις χώρες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

Το G7 και άλλοι εταίροι θα συντονιστούν προκειμένου να αντληθούν κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα για επενδύσεις στο κλίμα, την υγεία, τις ψηφιακές τεχνολογίες και την ισότητα των φύλων, με τη στήριξη χρηματοοικονομικών οργανισμών. 

«Το B3W θα έχει παγκόσμια έκταση, από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική έως την Αφρική και τον Ειρηνικό», αναφέρει η ανακοίνωση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News