Business & Finance Παρασκευή 11/06/2021, 14:38
BUSINESS & FINANCE

Μαρίνα Γουβιών: Νέα επένδυση 6,5 εκατ. ευρώ από το CVC Capital

Μαρίνα Γουβιών: Νέα επένδυση 6,5 εκατ. ευρώ από το CVC Capital

Κατά 15 χρόνια παρατείνεται η σύμβαση εκμίσθωσης της Μαρίνας Γουβιών στην Κέρκυρα, με τη σχετική σύμβαση να υπογράφεται την Πέμπτη μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της μισθώτριας εταιρείας Μαρίνα Γουβιών, θυγατρικής της D Marinas Hellas και συμφερόντων του αμερικανικού CVC Capital.

Η εν λόγω εξέλιξη, μάλιστα, προλειαίνει το έδαφος για την υλοποίηση επένδυσης 6,54 εκατ. ευρώ στη Μαρίνα Γουβιών, με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

«Με τη σημερινή μας συμφωνία καταφέραμε να επιλύσουμε μια εκκρεμότητα ετών και με διάλογο και εποικοδομητική συνεργασία να επικαιροποιήσουμε μία ήδη υφιστάμενη συμβατική σχέση με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που θέτει η αγορά σήμερα, να καθίσταται μακροπρόθεσμα βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής» σχολίασε σχετικά ο Στέφανος Δ. Βλαστός, διευθύντων σύμβουλος της ΕΤΑΔ.

Και συνέχισε: «Η δέσμευση της CVC Capital Partners αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα στις ευκαιρίες που προσφέρονται στον τομέα των μαρινών. Παράλληλα, με την παράταση της διάρκειας της μεταξύ μας μισθωτικής σχέσης δημιουργούμε ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης για την Μαρίνα Γουβιών, που θα ενισχύσει περαιτέρω την τουριστική και οικονομική αναβάθμιση της Κέρκυρας, αλλά και της χώρας συνολικά».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της D Marin, Oliver Dörschuck, επεσήμανε ότι «η Μαρίνα Γουβιών είναι μία σαφής απόδειξη του πώς η συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και του ελληνικού κράτους μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων».

«Αναγνωρίζουμε τη μοναδική ομορφιά των ιστιοπλοϊκών περιοχών της Κέρκυρας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που επενδύουμε στη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου των τουριστικών λιμένων στην Ελλάδα» κατέληξε.

Η Μαρίνα Γουβιών περιλαμβάνει: χερσαία ζώνη εμβαδού 172.575 τ.μ., θαλάσσια ζώνη εμβαδού 330.000 τ.μ., κτιριακές και λιμενικές εγκαταστάσεις, καθώς και εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση ελλιμενισμού πλέον των 1.000 σκαφών αναψυχής.

Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς λιμένες στην Ελλάδα, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ βρίσκεται μόλις επτά χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας και το διεθνές αεροδρόμιο.

Το επενδυτικό πλάνο των 6,54 εκατ. ευρώ θα αυξήσει κατά 104 τις θέσεις ελλιμενισμού και θα εκσυγχρονίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News