Business & Finance Τετάρτη 9/06/2021, 19:52
BUSINESS & FINANCE

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ξεκίνησε η λειτουργία των σωλήνων στο κοίτασμα της Total

Στ’ ανοιχτά της Ανγκόλας

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ξεκίνησε η λειτουργία των σωλήνων στο κοίτασμα της Total

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν οι σωλήνες LSAW της Σωληνουργίας Κορίνθου, οι οποίοι χρησιμοποιούνται πλέον σε υποθαλάσσιο κοίτασμα της Total Energies στ’ ανοιχτά της Ανγκόλας.

Η ελληνική εταιρεία ανέλαβε και υλοποίησε -από κοινού με την Subsea7- την κατασκευή και την προμήθεια των σωλήνων χάλυβα, με στόχο τη διασύνδεση των νέων πηγών στα υπάρχοντα κοιτάσματα του πεδίου Zinia (σε μέγιστο βάθος έως και 1.200 μέτρα) με την πλωτή μονάδα αποθήκευσης, παραγωγής και εκφόρτωσης (FPSO) Pazflor.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης δοκιμών και την τοποθέτηση στον βυθό, οι σωλήνες είναι πλέον σε πλήρη χρήση από την Total Energies.

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ξεκίνησε η λειτουργία των σωλήνων στο κοίτασμα της Total-1

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο για την Σωληνουργεία Κορίνθου και αποδεικνύει την ισχυρή παρουσία της σε υπεράκτια έργα διεθνώς, καθώς τόσο οι τελικοί χρήστες όσο και οι εργολάβοι τέτοιων έργων επιλέγουν σταθερά τις λύσεις τελευταίας τεχνολογίας της εταιρείας για υποθαλάσσιες εφαρμογές» ανέφερε η διοίκηση της Cenergy, μητρική της Σωληνουργείας.

«Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό ιστορικό έργων υποθαλάσσιων αγωγών σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχής προμήθεια σωλήνων LSAW στη TotalEnergies είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την Εταιρεία μας. Επιπλέον, οι τεχνολογικές λύσεις σε ανταγωνιστικό κόστος που προσφέρει το εργοστάσιό μας στην Ελλάδα επιτρέπει σε διασυνδέσεις νέων πηγών με μονάδες εξόρυξης υπαρχόντων  κοιτασμάτων, όπως το Zinia Phase 2, να είναι βιώσιμες και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο ενεργειακό μείγμα» δήλωσε από την πλευρά του, ο Ηλίας Μπεκίρος, γενικός διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News