Business & Finance Τετάρτη 9/06/2021, 16:04
BUSINESS & FINANCE

Ο νέος CEO της Ferrari δεν εχει ιδέα απο αυτοκινητα

Ο νέος CEO της Ferrari δεν εχει ιδέα απο αυτοκινητα

Ο Benedetto Vigna θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ferrari. Όμως, αυτό που τον διαφοροποιεί από τους προκατόχους του είναι το γεγονός ότι δεν έχει… «ιδέα» από αυτοκίνητα.

Κι αυτό, διότι προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας και ειδικότερα των ημιαγωγών. Ο 52χρονος Ιταλός, εξάλλου, έχει σπουδάσει Φυσική και προτού «μετακομίσει» στη Ferrari ήταν επικεφαλής της STMicroelectronics NV.

Η επιλογή των μετόχων της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας σχετίζεται άρρηκτα με τον ευρύτερο μετασχηματισμό του κλάδου, ο οποίος συγκλίνει ολοένα και περισσότερο προς τα «χωράφια» της τεχνολογίας.

«Το να προσλάβεις κάποιον σχετικά νέο, ο οποίος προέρχεται από την τεχνολογία, δίνει τον τόνο για του πού θα πορευτεί η Ferrari» σχολιάζει ο Tom Narayan, αναλυτής της RBC Capital Markets. Εξάλλου, όπως προσθέτει, «η μεγαλύτερη πρόκληση της εταιρείας την επόμενη 10ετία είναι το κατά πόσο θα προσαρμοστεί στις αλλαγές του κλάδου».

Στον απόηχο της επιλογής του Vigna, η μετοχή της Ferrari υποχώρησε κατά 1,1% στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, καθώς ο νέος CEO φαίνεται ότι προκάλεσε αμηχανία στους επενδυτές.

«Ο διορισμός είναι τελείως απροσδόκητος και αντανακλά την ανάγκη επανίδρυσης της Ferrari» επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Philippe Houchois, αναλυτής της Jefferies.

Στην προηγούμενη δουλειά του, ο Vigna είχε πιστωθεί αρκετές τεχνολογικές επιτυχίες, οι οποίες είχαν «μεγαλώσει» τη φήμη του, όπως για παράδειγμα η τεχνολογία οπτικής ενεργοποίησης της οθόνης των smartphones.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News