ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ

Prodea: Γιατί η πανδημία δεν έπληξε τα γραφεία

Prodea: Γιατί η πανδημία δεν έπληξε τα γραφεία

Η τηλεργασία έχει έρθει για να μείνει αλλά, η ελληνική αγορά γραφείων επηρεάζεται μόνον ελάχιστα από τη νέα αυτή τάση της πανδημίας.

Τον λόγο εξήγησε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Prodea Άρης Καρυτινός κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση.

Όπως ανέφερε, στην Ελλάδα η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες που καταλαμβάνουν μικρού μεγέθους χώρους, ενώ η ζήτηση για υψηλών προδιαγραφών γραφεία με πιστοποίηση LEED είναι σημαντικά υψηλότερη, σε σχέση με την προσφορά. Σε αυτή την κατηγορία ακινήτων επενδύει η Prodea που αναπτύσσει αυτή την περίοδο υπερσύγχρονο κτήριο γραφείων στην οδό Φραγκοκκλησιάς στο Μαρούσι, αλλά και συγκρότημα σύγχρονων χώρων γραφείων 24.000 τ.μ.-από κοινού με την Dimand-στην Λεωφ.Συγγρού (πρώην Importex).

H εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 400 εκατ. ευρώ με ορίζοντα το 2023. Από το ποσό αυτό η μερίδα του λέοντος περιλαμβάνει ξενοδοχεία, γραφεία και κατοικίες, ενώ capex της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε επενδύσεις σε αποθηκευτικούς χώρους.

Ο κ. Καρυτινός, στη χθεσινή γενική συνέλευση, ανέφερε ότι η Prodea ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη οικιστικών ακινήτων, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη αγορά θα προσελκύσει ζήτηση λόγω της αναθέρμανσης των συναλλαγών μέσω Χρυσής Βίζας και της Μητροπολιτικής Παρέμβασης στο Ελληνικό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News