Business & Finance Τρίτη 8/06/2021, 15:47
BUSINESS & FINANCE

Ποιος έθισε τον πλανήτη στο υαλουρονικό οξύ;

Γνωρίστε την 54χρονη μάνατζερ που παράγει το 50% του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται παγκοσμίως

Ποιος έθισε τον πλανήτη στο υαλουρονικό οξύ;

H  Zhao Yan έχτισε μία περιουσία 11 δισ. δολαρίων, πουλώντας στις εταιρείες καλλυντικών ένα χημικό χωρίς το οποίο δεν μπορούν να ζήσουν.

Το ανθρώπινο σώμα παράγει το υαλουρονικό οξύ από μόνο του, όμως η κοσμετολογία λέει ότι λίγο ακόμα κάθε μέρα μπορεί να κάνει θαύματα στον τόνο του δέρματος, την υφή και την ελαστικότητά του.

Τα τελευταία χρόνια, τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας των καλλυντικών, όπως L’Oréal, Estée Lauder και Shiseido πουλούσαν ενυδατικές κρέμες με υαλουρονικό οξύ που πωλούνταν αντί 100 δολαρίων ή και παραπάνω ανά βαζάκι. Όμως πλέον, το χημικό αυτό βρίσκεται παντού.

Και η Bloomage Biotechnology Corp παράγει το ένα δεύτερο του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Και πλέον, η 54χρονη πρόεδρός της Zhoa Yan, σκοπεύει να ανταγωνιστεί τους μεγάλους πελάτες της, δημιουργώντας τη δική της σειρά καλλυντικών αλλά και πολλά ακόμα προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. «Μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα κορυφαία brands του κόσμου», λέει στο Bloomberg.

Πέρυσι, η Bloomage άρχισε να το χρησιμοποιεί το περιζήτητο χημικό ως λιπαντικό σε προϊόντα πέραν της βιομηχανίας των καλλυντικών, όπως σε προφυλακτικά. Και μέσα στην πανδημία, το πρόσθεσε σε αντισηπτικά χεριών. Αφότου η Κίνα έδωσε έγκριση για τη χρήση του υαλουρονικού οξέος στα τρόφιμα, η Bloomage κυκλοφόρησε εμφιαλωμένα νερά και καραμέλες που το περιέχουν, ενώ τώρα σκέφτεται να το προσθέσει σε γιαούρτια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News