Business & Finance Δευτέρα 7/06/2021, 19:47
BUSINESS & FINANCE

Ελλάκτωρ: Υποβάθμιση της αξιολόγησης από Fitch – Αρνητικό το outlook

Σε «Β» η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα

Ελλάκτωρ: Υποβάθμιση της αξιολόγησης από Fitch – Αρνητικό το outlook

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάκτωρ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος υπογράμμισε τις υψηλές αβεβαιότητες του κατασκευαστικού βραχίονα, δηλαδή της Άκτωρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος αναθεώρησε στο «Β» από «Β+» προηγουμένως, τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας, ενώ διατήρησε το outlook σε «αρνητικό».

Κι αυτό, παρά την παραδοχή για υψηλή ρευστότητα και απουσία άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών.

Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες ζημιές στην Ακτωρ, όπως και ο υψηλός βαθμός συγκέντρωσης των εσόδων (το 60% των προσαρμοσμένων EBITDA του 2020 προήλθε από τα διόδια και το υπόλοιπο 40% από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη διαχείριση απορριμμάτων), δεν «πείθουν» τους αναλυτές του Fitch.

Στην επίμαχη έκθεση δε, τονίζεται ότι οι κατασκευαστικές δραστηριότες θα περιοριστούν το επόμενο διάστημα με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αναμένεται, ενώ ερωτηματικό εγείρεται από το μέλλον της ισχύουσας σύμβασης για την αξιοποίηση της Αττικής Οδού, η οποία εκπνέει τον Σεπτέμβριο του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ελλάκτωρ, υπό τον Ευθύμιο Μπουλούτα, σχεδιάζει εντός του Ιουνίου να υλοποιήσει την δρομολογούμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, ένα μέρος της οποίας θα αφορά την στήριξη της Άκτωρ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News