Business & Finance Δευτέρα 7/06/2021, 11:02
BUSINESS & FINANCE

Jumbo: Αυξημένες κατά 17% οι πωλήσεις στο πεντάμηνο

Jumbo: Αυξημένες κατά 17% οι πωλήσεις στο πεντάμηνο

Κατά 17% περίπου αυξήθηκαν οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου Jumbo το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo τον περασμένο Μάιο κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου +3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. «Κατά τον Μάιο έγινε ένα ακόμα βήμα με την άρση ορισμένων περιορισμών ως προς την λειτουργία των καταστημάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου, στην οποία προστίθεται ωστόσο πως «η εμπορική και επιχειρηματική ‘κανονικότητα’ παραμένει ζητούμενο».

Ειδικότερα, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας τον Μάιο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση  κατά +5% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα με αποτέλεσμα να διατηρηθεί για το πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάιος 2021) η  αύξηση κατά +5% περίπου των πωλήσεων.

Tον Μάιο του 2021, λειτούργησαν όλα τα καταστήματα του ομίλου στην Ελλάδα, αλλά με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων, «δυσανάλογα αυστηρότερους για το μέγεθός τους σε σχέση με τα υπερ-market» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα λειτούργησαν χωρίς την μέθοδο click inside ή click away από την 14η Μαΐου.

Ακολουθεί αναλυτικά η εικόνα ανά αγορά:

Κύπρος

Από τις 10 Μαΐου του 2021 τα καταστήματα ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι, με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων. Oι πωλήσεις κατά τον Μάιο του 2021 σημείωσαν οριακή αύξηση κατά +0,39% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +23% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

Βουλγαρία

Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +3% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +22% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

Ρουμανία

Τον Μάιο συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα Jumbo στη χώρα, ενώ άρθηκαν οι περιορισμοί ως προς το ωράριο λειτουργίας τους. Οι πωλήσεις του δικτύου ήταν μειωμένες κατά -2% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 ήταν αυξημένες κατά +49% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

Η διοίκηση της εταιρείας θα ενημερώσει τους μετόχους αναφορικά με την πορεία του Ομίλου και κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στις 15:00 από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News