Business & Finance Δευτέρα 7/06/2021, 10:45
BUSINESS & FINANCE

BBC: Και οι τυροκόμοι περιμένουν τους τουρίστες στη Μήλο

«Φέτος είμαστε εμβολιασμένοι, οι πελάτες μας, οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι, έχουμε επίσης και τα τεστ και δεν φοβόμαστε»

BBC: Και οι τυροκόμοι περιμένουν τους τουρίστες στη Μήλο

Στη Μήλο, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους ξένους τουρίστες βρέθηκε το BBC καταγράφοντας τις προσδοκίες που δημιουργεί η «Επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία» στα covid-free νησιά.

«Φέτος είμαστε εμβολιασμένοι, οι πελάτες μας, οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι, έχουμε επίσης και τα τεστ και δεν φοβόμαστε. Ξέρουμε εάν ο άλλος έχει ή όχι τον ιό και έτσι προχωράμε», λέει στο BBC ο Γιάννης Χαβάκης, δάσκαλος καταδύσεων.

Άλλωστε, στη Μήλο, ακόμα και οι παραγωγοί κατσικίσιου τυριού εξαρτώνται από τον τουρισμό. «Όλα εδώ είναι μία αλυσίδα. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, όλα αυτά δουλεύουν με δικά μας προϊόντα. Εάν αυτοί δεν ανοίξουν και δεν έχουν τουρισμό, να πάει ο τουρίστας να φάει, να καταναλώσει τοπικά προϊόντα, εγώ τι θα κάνω;», εξηγεί ο τυροκόμος Αυγουστής Γαλανός.

Όμως, οι ανησυχίες υπάρχουν πάντα. Όπως εξηγεί η Μόρφω Βάλλα, επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Μήλου, υπάρχουν οι ανησυχίες για τις μεταλλάξεις. «Είναι διαφορετικό να έχουμε 5.000 άτομα να ζουν εδώ και διαφορετικό να έχουμε 25.000 άτομα, όπως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News