Business & Finance Κυριακή 6/06/2021, 20:34
BUSINESS & FINANCE

Πορτογαλία: Πρόταση να ενταχθεί η Βρετανία στο σύστημα ψηφιακών πιστοποιητικών

Επικρίσεις Κόστα κατά του Λονδίνου για την αφαίρεση της χώρας από την «πράσινη» λίστα για τα ταξίδια

Πορτογαλία: Πρόταση να ενταχθεί η Βρετανία στο σύστημα ψηφιακών πιστοποιητικών

Επικρίσεις κατά του Λονδίνου για την αφαίρεση της χώρας του από την «πράσινη» λίστα για τα ταξίδια διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, προτρέποντας τη Βρετανία να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για να διευκολύνει τις μετακινήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα η Βρετανία αφαίρεσε την Πορτογαλία από την «πράσινη» λίστα με τις περιοχές απ’ όπου οι επισκέπτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, επικαλούμενη την αύξηση των κρουσμάτων και του κινδύνου των μεταλλάξεων. Η Πορτογαλία είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά πλέον από τα ξημερώματα της Τρίτης οι Βρετανοί που επιστρέφουν από την Πορτογαλία θα είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν σε τεστ δύο φορές.

«Δεν γίνεται να έχουμε αυτό το ασταθές σύστημα και τις αλλαγές κάθε τρεις εβδομάδες. Δεν είναι καλό για εκείνους που σχεδιάζουν τις διακοπές τους, ούτε για εκείνους που πρέπει να οργανώσουν την τουριστική βιομηχανία», είπε ο Αντόνιο Κόστα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Πορτογαλία συνεχίζει τον διάλογο με τη βρετανική κυβέρνηση «για να εξηγήσει ότι η απόφαση δεν είναι δικαιολογημένη και επίσης τη σημαντική ζημία που προκαλεί στη βρετανική και την πορτογαλική οικονομία». Όπως εκτίμησε ο ίδιος «ένας καλός τρόπος» για να βρεθεί μια λύση για τους Βρετανούς θα ήταν να υιοθετήσουν το σύστημα ψηφιακών πιστοποιητικών που θα εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου.

Ο Κόστα δεν εξήγησε πώς θα μπορούσε να ενταχθεί στο σύστημα η Βρετανία, η οποία έχει αποχωρήσει από την Ε.Ε..

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News