Business & Finance Κυριακή 6/06/2021, 19:10
BUSINESS & FINANCE

Apple: «Σήμα» για επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία έως τον Σεπτέμβριο

Apple: «Σήμα» για επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία έως τον Σεπτέμβριο

Επιστροφή των εργαζομένων της στα γραφεία έως τον Σεπτέμβριο θέλει η Apple, σύμφωνα με σημείωμα που εστάλη στο προσωπικό της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα. Στο σημείωμα αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ αναφέρει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία τους για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, ενώ σε κάποιους υπαλλήλους θα δοθεί η δυνατότητα τηλεργασίας για δύο ημέρες.

Τα μέλη των ομάδων για τα οποία απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία θα πρέπει να επιστρέψουν στα γραφεία για τέσσερις ή πέντε ημέρες. Το προσωπικό θα μπορεί επίσης να υποβάλει αίτηση για τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας για διάστημα δύο εβδομάδων ετησίως, αλλά οι προϊστάμενοι θα πρέπει να εγκρίνουν τα αιτήματα αυτά.

O CEO της Apple σημείωσε πως παρά την ομαλή μετάβαση στην τηλεργασία, αυτή δεν υποκαθιστά επαρκώς τη δια ζώσης συνεργασία. «Οι βιντεοκλήσεις αασφαλώς περιόρισαν τις αποστάσεις μεταξύ μας, ωστόσο αλλά υπάρχουν πράγματα που απλά δεν μπορούν να υποκατασταθούν» παρατήρησε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν είναι ο μόνος που του έχει λείψει «η ενέργεια, η δημιουργικότητα και η συνεργασία των δια ζώσης συναντήσεων και η αίσθηση της κοινότητας».

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News