Business & Finance Κυριακή 6/06/2021, 15:09
BUSINESS & FINANCE

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη – Κ. Πιερρακάκη τη Δευτέρα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη – Κ. Πιερρακάκη τη Δευτέρα

Συνάντηση με αντικείμενο την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα έχουν αύριο Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως έχει γράψει το moneyreview.gr στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η ψηφιακή κάρτα να λειτουργήσει ως δικλίδα ασφαλείας έναντι των παρατυπιών. Θα αποτελέσει ουσιαστικά το «κλειδί» για την προστασία των εργαζομένων, τον έλεγχο του ωραρίου εργασίας και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων όπως το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Η ψηφιακή κάρτα θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο κάθε μεταβολή στον χρόνο εργασίας των εργαζομένων: την ώρα έναρξης και λήξης της εργασίας, το διάλειμμα, την υπέρβαση του νόμιμου ωραρίου εργασίας, τις άδειες αλλά και τις υπερωρίες.

Επιπλέον θα αποτελέσει το εργαλείο για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και του αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις που τηρούν το νόμο και σε αυτές που δεν τον τηρούν, ενώ θα μειώσει την γραφειοκρατία και θα καταργήσει την Αναλυτική Περιοδική Δήλωσης και το Ειδικό Βιβλίο Υπερωριών για τις επιχειρήσεις.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News