Business & Finance Παρασκευή 4/06/2021, 16:43
BUSINESS & FINANCE

Γαλλία: Δέχεται εμβολιασμένους Ευρωπαίους τουρίστες χωρίς τεστ

Γαλλία: Δέχεται εμβολιασμένους Ευρωπαίους τουρίστες χωρίς τεστ

Χωρίς να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα μπορούν να εισέρχονται στη Γαλλία οι Ευρωπαίοι τουρίστες που είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι εμβολιασμένοι τουρίστες από τον υπόλοιπο κόσμο –συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ- μπορούν να ταξιδέψουν στη Γαλλία, εφόσον δείξουν αρνητικό τεστ.

Όμως, τα σύνορα της Γαλλίας παραμένουν κλειστά για τις χώρες της «κόκκινης» λίστας, που εμφανίζουν υψηλά κρούσματα και μεταλλάξεις. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται 16 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Ν. Αφρική και η Βραζιλία.

Πέραν της Ευρώπης, οι περισσότερες από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα της Γαλλίας (μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ και η Βρετανία), κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες τους δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη χώρα και επίσης δεν είναι αναγκασμένοι να δηλώσουν στις αρχές τους λόγους πίσω από το ταξίδι τους. Αυτή η κατηγορία τουριστών, ωστόσο, πρέπει να επιδείξει αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού που έγινε έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι ή αρνητικό rapid test που έχει γίνει έως 48 ώρες προηγουμένως.

Τα μη εμβολιασμένα παιδιά μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μαζί με εμβολιασμένους ενήλικες.

Όλοι οι πολίτες της Ευρώπης και εκείνοι από τις επτά «πράσινες» χώρες –Αυστραλία, Ν. Κορέα, Ισραήλ, Ισπανία, Λίβανος, Ν. Ζηλανδία και Σιγκαπούρη- μπορούν να εισέλθουν στη Γαλλία χωρίς τεστ, εφόσον είναι εμβολιασμένοι.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News