Business & Finance Πέμπτη 3/06/2021, 13:06
BUSINESS & FINANCE

Conde Nast Traveller προς Αμερικανούς συνταξιούχους: Μετακομίστε στην Ελλάδα

Ποιες είναι οι άλλες πέντε χώρες που «ανταγωνίζονται» την Ελλάδα

Conde Nast Traveller προς Αμερικανούς συνταξιούχους: Μετακομίστε στην Ελλάδα

Ανάμεσα στις 6 χώρες του κόσμου που προσφέρουν τα καλύτερα κίνητρα για να προσελκύσουν συνταξιούχους συγκαταλέγει το αμερικανικό περιοδικό Conde Nast Traveller την Ελλάδα.

«Η ιδέα του να αποσυρθεί κανείς στο εξωτερικό είναι ελκυστική. Χωρίς γραφείο να τους περιορίζει και με την επιλογή να περνούν τις μέρες τους όπου –και όπως- τους αρέσει, το να περνούν τον χρόνο τους σε μία ξένη χώρα αρέσει σε πολλούς λάτρεις των ταξιδιών», γράφει το περιοδικό.  

«Όμως όταν αποφασίσει κάποιος να μετακομίσει στο εξωτερικό (και αρχίσει να έχει μία αίσθηση του τι χρειάζεται για να το κάνει), πρέπει να αποφασίσει πού να πάει». Έτσι, το Conde Nast Traveller επέλεξε τους έξι προορισμούς που προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα κίνητρα. Οι έξι αυτές χώρες υπόσχονται να κάνουν τη μεγάλη κίνηση να αξίζει, γράφει.

Ανάμεσα σε αυτές, συγκαταλέγει και την Ελλάδα, λέγοντας ότι «εάν έχετε χρήματα για να επενδύσετε, η Ελλάδα ίσως να είναι το μέρος συνταξιοδότησης για εσάς». Το περιοδικό αναφέρεται στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας, που δίνει 5ετή άδεια παραμονής σε όποιον επενδύσει περίπου 300.000 δολάρια σε ακίνητα.

Για να κάνει τα πράγματα πιο δελεαστικά, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πρότεινε πρόσφατα ένα σταθερό φόρο (flat tax) για τους ξένους υπηκόους που είναι διατεθειμένοι να μεταφέρουν  τη φορολογική τους βάση εκεί.  Η φορολόγηση συντάξεων, εσόδων από ενοίκια και άλλων επενδύσεων με φορολογικό συντελεστή 7% για έως και 10 χρόνια είναι ευκαιρία, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι φορολογικοί συντελεστές στις ΗΠΑ κυμαίνονται από 10% έως 37%, τονίζει το περιοδικό.

Οι άλλες χώρες που θεωρούνται ελκυστικές για τους Αμερικανούς συνταξιούχους είναι ο Παναμάς, η Μαλαισία, η Πορτογαλία, η Νικαράγουα και οι Φιλιππίνες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News