Business & Finance Τετάρτη 2/06/2021, 14:41
BUSINESS & FINANCE

ΑΔΜΗΕ: Το χρονοδιάγραμμα για τον υποσταθμό υψηλής τάσης στην Τήνo

ΑΔΜΗΕ: Το χρονοδιάγραμμα για τον υποσταθμό υψηλής τάσης στην Τήνo

Την άνοιξη του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες για την κατασκευή υποσταθμού υψηλής τάσης στην Τήνο, ώστε εντός του καλοκαιριού του ίδιου έτους να προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε χθες στην Τήνο η διοίκηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας εν όψει της κατασκευής του υποσταθμού που θα σηματοδοτήσει την ένταξη του νησιού στο εθνικό διασυνδεδεμένο σύστημα.

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και ο Δήμαρχος Τήνου Ιωάννης Σιώτο πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο που έχει κριθεί ως βέλτιστο για τη χωροθέτηση του υποσταθμού, το οποίο βρίσκεται στο δυσπρόσιτο βόρειο τμήμα του νησιού, έναντι της Άνδρου, πλησίον του υφιστάμενου Τερματικού στη θέση «Στενό». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια πρόσφατης τηλεδιάσκεψης μεταξύ των δύο φορέων με αντικείμενο την εντατικοποίηση της μεταξύ τους συνεργασίας. Ο ΑΔΜΗΕ έχει λάβει ήδη τη θετική γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε τον δήμαρχο για τα οφέλη που θα προκύψουν για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού από το 2024 που θα διασυνδεθεί πλήρως η Τήνος με το ηπειρωτικό σύστημα. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, το νησί των Κυκλάδων θα θωρακιστεί πλήρως ενεργειακά, καθώς θα ηλεκτροδοτείται μέσω δύο ανεξάρτητων υποβρύχιων καλωδίων μεταξύ Άνδρου-Τήνου και Τήνου-Σύρου.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τη διοίκηση του Διαχειριστή ότι ο Δήμος Τήνου θα είναι αρωγός του σημαντικού έργου υποδομής, με απαραίτητη προϋπόθεση τη διασφάλιση των περιβαλλοντικών και αισθητικών ευαισθησιών των κατοίκων του νησιού.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News