BUSINESS & FINANCE

Συνωστισμός υποψηφίων για τα 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Συνωστισμός υποψηφίων για τα 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Ισχυρό ενδιαφέρον προσέλκυσε ο διαγωνισμός για την υλοποίηση της Σύμπραξης Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με αντικείμενο το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και την λειτουργία 17 σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η κατασκευαστική δαπάνη του έργου είναι 82,7 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος κατασκευής, μετεγκατάστασης, ασφάλισης και βαριάς συντήρησης ανέρχεται σε 123,6 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, της εκδήλωσης ενδιαφέροντος οκτώ σχήματα έδωσαν το “παρών”. Πρόκειται για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Άκτωρ Παραχωρήσεις, την Άβαξ, τις κοινοπραξίες ΕΚΤΕΡ-Ερέτβο, Intrakat-Redex, Μυτιληναίος-ΑΤΕΣΕ, ΤΕΚΑΛ και Μηχανική του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Οι μονάδες θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν σε εννέα Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του αναδόχου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, το ΣΔΙΤ θα υπογραφεί πριν εκπνεύσει η χρονιά, ενώ, αρχές Ιανουαρίου 2022, θα τεθεί σε ισχύ η σύμβαση. Η ολοκλήρωση της κατασκευής τοποθετείται τον Ιανουάριο του 2024, ενώ η διάρκεια, συντήρηση και λειτουργία του έργου είναι 25 χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2049.

 Τα 17 σχολεία

Συνωστισμός υποψηφίων για τα 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία-1

Συνωστισμός υποψηφίων για τα 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία-2

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News