Business & Finance Τρίτη 1/06/2021, 15:40
BUSINESS & FINANCE

Nestle: Αλλάζει στρατηγική με στόχο… πιο υγιεινά προϊόντα

Τι αποκαλύπτει εσωτερική έρευνα

Nestle: Αλλάζει στρατηγική με στόχο… πιο υγιεινά προϊόντα

Στο επίκεντρο έντονης κριτικής βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ελβετική πολυεθνική Nestle, καθώς τουλάχιστον το 60% των προϊόντων της χαρακτηρίζεται ως ανθυγιεινή τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το συγκεκριμένο ποσοστό προήλθε κατόπιν εσωτερικής έρευνας, η οποία αρχικά διανεμήθηκε στα υψηλότερα εκτελεστικά στελέχη της εταιρείας και μετέπειτα κατέληξε στα «χέρια» των Financial Times, οι οποίοι προχώρησαν στη δημοσίευσή της.

Τα έγγραφα, μάλιστα, δείχνουν ότι ορισμένα προϊόντα της Nestle δεν θα μπορέσουν ουδέποτε να καταστούν υγιεινά για τον ανθρώπινο οργανισμό, ανεξάρτητα των βελτιώσεων που επιδέχονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επίμαχη ανάλυση εξαιρούνται οι τροφές ζώων, ο καφές και τα βρεφικά προϊόντα, κατηγορίες δηλαδή που αποφέρουν περισσότερο από το 50% του ετήσιου τζίρου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της Nestle έχει δεσμευτεί να αναθεωρήσει τη διατροφική στρατηγική της και να αναβαθμίσει την ποιότητα των προϊόντων που «λανσάρει» στην αγορά. Παράλληλα, έχει υποσχεθεί να βελτιώσει την ενημέρωση των καταναλωτών για τη διατροφική αξία των τροφίμων της.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα παγκόσμια επίπεδα παχυσαρκίας έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με το 1975, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει σε εκτίναξη όλων των σχετιζόμενων ασθενειών, όπως ο διαβήτης κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι η Nestle έχει στο χαρτοφυλάκιό της μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από παγωτά Nestle kai Haaagen-Fazs έως σοκολάτες KitKat και Nesquik.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News