Business & Finance Τρίτη 1/06/2021, 10:27
BUSINESS & FINANCE

Τουριστικές επιχειρήσεις: Πράσινο από την Ε.Ε. στο πρόγραμμα στήριξης 800 εκατ.

Το σχέδιο επιδότησης για την παροχή κεφαλαίου κίνησης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου

Τουριστικές επιχειρήσεις: Πράσινο από την Ε.Ε. στο πρόγραμμα στήριξης 800 εκατ.

Το «πράσινο φως» στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων ύψους 800 εκατ. ευρώ για την στήριξη του ελληνικού τουριστικού κλάδου που επλήγη απο την πανδημία του κορωνοϊού, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το σχέδιο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη σύσκεψη που θα έχει στις 14.00 με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα αφορά ειδικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων των τουριστικών επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης για την παροχή κεφαλαίου κίνησης με στόχο την κάλυψη λειτουργικών δαπανών τους κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας.

Το καθεστώς συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα είναι ανοικτό σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών άνω του 30% κατά το 2020, σε σύγκριση με το 2019. Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με ανώτατο ποσό ανά επιχορήγηση που αντιστοιχεί σε ποσοστό έως και 5% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου ή σε 400.000 ευρώ ανά επιχείρηση, ανάλογα με το ποιο ποσό είναι χαμηλότερο.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News