Business & Finance Παρασκευή 28/05/2021, 20:00
ΗΠΑ

IIF: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών το 2021

IIF: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών το 2021

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να εκτιναχθούν τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών το 2021, καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει και οι χρηματοοικονομικές αγορές παραμένουν ισχυρές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Τιμ Ανταμς, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (IIF). 

Μεταξύ των κορυφαίων αμερικανικών τραπεζών, οι μετοχές της Goldman Sachs έχουν κάνει άλμα 40,8% από τις αρχές του έτους έως σήμερα, ενώ των Bank of America και JPMorgan έχουν ενισχυθεί 40,4% και 29,3% αντίστοιχα. Ο Ανταμς θεωρεί ότι ήρθε πλέον η ώρα για την Φέντεραλ Ριζέρβ να αρχίσει να αποσύρει τα άκρως υποστηρικτικά της μέτρα. Η δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και το ράλι των χρηματοοικονομικών αγορών αναμένεται να προσφέρουν σημαντικό στήριγμα στα κέρδη των τραπεζών στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΙΙF.

Πιο συγκεκριμένα, η βελτίωση των οικονομικών προοπτικών θα βοηθήσει τις τράπεζες να αυξήσουν τις χορηγήσεις δανείων τους και τα έσοδά τους από τις προμήθειες, τη στιγμή που η αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας να ενισχύσει τα έσοδα από τις συναλλαγές τους.

«Πιστεύω ότι τα κέρδη των τραπεζών θα φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ εφέτος, συνεπώς θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το βλέπουμε ήδη στην πορεία των μετοχών των τραπεζών και θεωρώ ότι θα συνεχίσουν να αντικατοπτρίζουν αυτά τα θεμελιώδη, τουλάχιστον κατά την υπόλοιπη διαρκεια του έτους», δήλωσε ο Ανταμς, μιλώντας σε εκπομπή του CNBC. 

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τον προηγούμενο μήνα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις προβλέψεοις αναλυτών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News