Business & Finance Παρασκευή 28/05/2021, 13:54
BUSINESS & FINANCE

Σε νέες εγκαταστάσεις η Think Silicon – Στόχος ο τριπλασιασμός του προσωπικού έως το 2022

Σε νέες εγκαταστάσεις η Think Silicon – Στόχος ο τριπλασιασμός του προσωπικού έως το 2022

Νέο κεφάλαιο στην στρατηγική ανάπτυξής της Think Silicon ανοίγουν οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μεταμόρφωση Αττικής, που εγκαινιάστηκαν χθες διαδικτυακά. Τον τελευταίο χρόνο, η Think Silicon έχει μετασχηματιστεί από start-up σε μέλος πολυεθνικής εταιρείας μέσω της ενσωμάτωσής της στoν οργανισμό της Applied Materials και της επένδυσης που ακολούθησε την εξαγορά. Η είσοδος της Applied Materials στο ελληνικό επενδυτικό τοπίο οδήγησε σε σημαντικές ενισχύσεις σε επίπεδο εγκατάστασεων και εξοπλισμού, δημιουργώντας τα νέα γραφεία στην Μεταμόρφωση Αττικής, εκτάσεως 1000 τ.μ., τα οποία είναι εξοπλισμένα με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας.

Η Think Silicon Μονοπρόσωπη A.E., ιδρύθηκε το 2007 στην Πάτρα (HQ) και έχει παραρτήματα στην Αθήνα (DC), στο Τορόντο, (HQ North America), στο Όστιν του Τέξας (Sales office), στην Κολωνία (Sales office), και στο Ταϊπέι (Sales office) εξυπηρετώντας πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην σχεδίαση και υλοποίηση υψηλής απόδοσης 2D & 3D Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (Graphics Processors Units ή GPUs) και Ελεγκτών Οθόνης (Display Processors/Controllers) για την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things (IoT), των φορέσιμων συσκευών (wearables), των οικιακών συσκευών και οθονών βιομηχανικού αυτοματισμού. Επίσης, η εταιρεία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό Machine Learning Accelerators για την αγορά της τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά επεκτείνοντας την πελατειακή της βάση, αλλά και το ανθρώπινό της δυναμικό. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, τους τελευταίους μήνες το πελατολόγιο της έχει εμπλουτιστεί με μεγάλες εταιρείες του χώρου. Σε επίπεδο ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία προσλαμβάνει με υψηλό ρυθμό ταλαντούχους και έμπειρους μηχανικούς από όλο τον κόσμο. Τον τελευταίο χρόνο το 33% των εργαζομένων της έχει στελεχωθεί απο μηχανικούς με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό που θέλησαν λόγω του αντικειμένου μας να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Think Silicon με αποτέλεσμα να επαναπατριστούν.

Αναφορικά με τις μελλοντικές προσλήψεις της εταιρείας, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, ο οποίος θα στελεχωθεί κυρίως απο μηχανικούς αλλά και από εξειδικευμένο προσωπικό στο τομέα του marketing και των πωλήσεων. Η εταιρεία εκτιμά ότι μέχρι το 2022 θα έχουμε τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της.

Σημειώνεται ότι η Applied Materials συνεργάζεται στενά με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Επίκουρο Καθηγητή Γεώργιο Κεραμίδα με στόχο να οικοδομηθεί ένας ερευνητικός κόμβος στη Θεσσαλονίκη μέσω χρηματοδοτούμενων διδακτορικών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τα οποία θα εστιάζουν στον σχεδιασμό υλικού (Hardware) και λογισμικού (Software) για επιταχυντές μηχανικής μάθησης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News