BUSINESS & FINANCE

Το 92,5% της Cardlink αποκτά η Wordline

Το 92,5% της Cardlink αποκτά η Wordline

Το 92,5% της Cardlink, του ελληνικού παρόχου υπηρεσιών δικτύου (NSP) και παροχής υπηρεσιών πληρωμών μέσω POS, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Δρυμιώτη, που διατηρεί το 7,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και παραμένει στη θέση του CEO, εξαγόρασε η Wordline.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021, όποτε η Wordline θα καταβάλει 130 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για στρατηγική ευκαιρία επέκτασης του τομέα εμπορικών υπηρεσιών της Worldline, με την Cardlink να διαθέτει enterprise value 155 εκατ. ευρώ.

Η Cardlink εκτιμάται ότι θα αποφέρει ετήσια έσοδα στην Wordline της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ και διαθέτει εκτιμώμενο διπλό οργανικό ρυθμό ανάπτυξης CAGR την επόμενη τετραετία.  

“Ο όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου 93 εκατ. ευρώ σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία 87 εκατ. ευρώ περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των επτά ετών” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ελληνικός όμιλος.

«Η εξαγορά της Cardlink αποτελεί σημαντική εξέλιξη στη στρατηγική επέκτασης του ομίλου μας στην Ευρώπη και των εμπορικών δραστηριοτήτων μας στη Νότια Ευρώπη. Μέσω αυτής της συναλλαγή, επωφελούμαστε πράγματι από την ηγετική θέση παρόχου υπηρεσιών δικτύου στην ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά. Η συναλλαγή αυτή προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης για την Worldline τα επόμενα χρόνια και ισχυρό αποτύπωμα για την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της Cardlink στην Ελλάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε σύντομα περίπου 110 νέους συναδέλφους, διευθυντές και ειδικούς πληρωμών της Worldline, με επικεφαλής τον Γιώργο Δρυμιώτη, διευθύνοντα σύμβουλο της Cardlink, ο οποίος θα παραμείνει μέτοχος και επικεφαλής της εταιρείας και θα είναι υπεύθυνος, εντός του ομίλου μας, για την ταχεία ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στην Ελλάδα» δήλωσε ο Gilles Grapinet, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Worldline.

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την εταιρεία μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέρος του Ομίλου Worldline. Η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει τη θέση μας στην ελληνική αγορά ως παίκτης-leader στη δραστηριότητα πληρωμών και θα μας δώσει πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσφέρουν μεγαλύτερη αξία στους πελάτες μας» ανέφερε ο Γιώργος Δρυμιώτης διευθύνων σύμβουλος της Cardlink.

Η ανακοίνωση της Quest

“Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι το βράδυ της 27ης Μάϊου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη Γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου 93 εκατ. ευρώ

σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία 87 εκατ. ευρώ περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς «stakeholders» τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της”.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News