Business & Finance Πέμπτη 27/05/2021, 16:22
BUSINESS & FINANCE

Apple: Σχεδιάζει κίνηση στα κρυπτονομίσματα;

Apple: Σχεδιάζει κίνηση στα κρυπτονομίσματα;

Ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα φαίνεται ότι έχει η Apple, κρίνοντας από την αγγελία της για την πρόσληψη ειδικού στις εναλλακτικές πληρωμές.

Η αγγελία για τη θέση, η οποία δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα, αναφέρει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εμπειρία στις εναλλακτικές λύσεις πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων πέντε χρόνων προϋπηρεσίας σε τομείς όπως τα ψηφιακά πορτοφόλια, οι υπηρεσίες «buy now, pay later» και τα κρυπτονομίσματα.

Οι επενδυτές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ερμηνεύουν την αγγελία σαν μια ένδειξη ότι η Apple σκοπεύει να υιοθετήσει τα ψηφιακά νομίσματα ως μέσο πληρωμών. Υπενθυμίζεται ότι η Tesla είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα δέχεται πληρωμές σε bitcoin για τα αυτοκίνητά της, προκαλώντας την εκτίναξη της τιμής του κρυπτονομίσματος κατά 16%. Όμως πολύ σύντομα, ο Elon Musk έκανε πίσω, επικαλούμενος το περιβαλλοντικό κόστος του bitcoin.

Η αντιπρόεδρος του Apple Pay Τζένιφερ Μπάιλεϊ είχε πει στο CNN ότι η εταιρεία πιστεύει πως τα κρυπτονομίσματα έχουν «ενδιαφέρουσες μακροπρόθεσμες προοπτικές».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News