Business & Finance Τετάρτη 26/05/2021, 12:50
BUSINESS & FINANCE

Εμφιαλωμένο νερό: To «Ζαγόρι» εξαγόρασε τη «Ζήρεια»

Πρώτη επέκταση της Χητός εκτός της Ηπείρου

Εμφιαλωμένο νερό: To «Ζαγόρι» εξαγόρασε τη «Ζήρεια»

Στην εξαγορά της εταιρείας εμφιάλωσης νερού Ζήρεια ΕΠΕ, η οποία εδρεύει στην Κυλλήνη Στυμφαλίας, προχώρησε η Χητός ΑΒΕΕ, η οποία διαθέτει τα εμφιαλωμένα νερά «Ζαγόρι».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, οι εγκαταστάσεις της Ζήρεια ΕΠΕ βρίσκονται σε μια περιοχή, η οποία προστεύεται περιβαλλοντικά από τις συνθήκες Ramsar και Natura 2020, παράγοντας ένα νερό υψηλής ποιότητας.

Η επέκταση της Χητός εκτός της περιοχής της Ηπείρου, όπου δραστηριοποιείται για περισσότερα από 65 χρόνια, αναμένεται να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα και να αυξήσει την παραγωγική δυναμική της.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η εταιρεία, η τοποθεσία της μονάδας εμφιάλωσης στη Ζήρεια Κορινθίας είναι κομβική κι από πλευράς logistics, καθώς βρίσκεται δίπλα σε μεγάλα αστικά κέντρα και λιμάνια.

Η εξαγορά εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της Χητός ΑΒΕΕ, ύψους 25 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το 2020 και θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας.

Το πλάνο, εκτός των άλλων περιλαμβάνει τη λειτουργία νέων γραμμών παραγωγής, στις υφιστάμενες αλλά και στις καινούργιες εγκαταστάσεις, αλλά και τη δημιουργία νέων σημείων logistics πανελλαδικά.

Στο πλαίσιο αυτό, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι ο εκσυγχρονισμός της μονάδας στη Ζήρεια, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα περιβαλλοντικά και παραγωγικά πρότυπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χητός, πέραν της ελληνικής αγοράς, διαθέτει παρουσία σε Ευρώπη, Βαλκάνια, Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία, με την ετικέτα «Ζαγόρι» να μεταφράζεται σε τουλάχιστον 10 ξένες γλώσσες.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά μεγέθη, τα οποία αφορούσαν το 2018, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανέρχονται σε 4,1 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να υπερβαίνει τα 52 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News