BUSINESS & FINANCE

Ποια τρία σχήματα διεκδικούν το έργο €515 εκατ. των νέων ταυτοτήτων

Ποια τρία σχήματα διεκδικούν το έργο €515 εκατ. των νέων ταυτοτήτων

Τρεις κοινοπραξίες, από τις συνολικά πέντε υποψήφιες, περνούν στην επόμενη φάση του μειοδοτικού διαγωνισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ύψους 515 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας – κάρτας πολίτη που θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Πρόκειται για τις ενώσεις εταιρειών, της γερμανικής Veridos –της οποίας θυγατρική είναι η Veridos Matsoukis– με την Cosmote και την Byte, της γαλλικής Thales με τη Unisystems και την ιαπωνική Toppan και του βελγικού ομίλου Zetes με τη Space Hellas και την ουγγρική εταιρεία Any που περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στην αποσφράγιση, δηλαδή, των οικονομικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τυπικούς λόγους, οι τεχνικές προσφορές των σχημάτων της γαλλικής Idemia με τη Neurosoft και της Inform Λύκος (Austria Card) με το Γαλλικό Εθνικό Τυπογραφείο (Imprimerie Nationale) δεν έγιναν δεκτές. Οι δύο κοινοπραξίες έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης, μέχρι και την Παρασκευή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο διαγωνισμός, που διενεργείται υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, συγκέντρωσε αυξημένο ενδιαφέρον λόγω και των εξασφαλισμένων εισροών που διαθέτει η σύμβαση διάρκειας δέκα ετών, με δικαίωμα παράτασης πέντε ακόμη χρόνων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News