Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 11:48
BUSINESS & FINANCE

Epsilon Net: Αύξηση 110,6% στον κύκλο εργασιών το α΄ τρίμηνο

Epsilon Net: Αύξηση 110,6% στον κύκλο εργασιών το α΄ τρίμηνο

Ισχυρή αύξηση στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών του πέτυχε το πρώτο τρίμηνο του 2021 ο όμιλος εταιρειών Epsilon Net. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 8,067 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 110,6% και τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,235 εκατ. βελτιωμένα κατά 463,84% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Epsilon Net: Αύξηση 110,6% στον κύκλο εργασιών το α΄ τρίμηνο-1

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ομίλου, «τα υψηλά ποσοστά ανόδου των οικονομικών μεγεθών, απεικονίζουν τόσο τη δυναμική οργανική ανάπτυξη της Epsilon Net με αύξηση 48% στον κύκλο εργασιών και αύξηση 318% στα κέρδη προ φόρων, όσο και την πλήρη ενοποίηση της Data Communication (εντάχθηκε στον όμιλο τον Νοέμβριο του 2020) που προσέθεσε κατά την εξεταζόμενη περίοδο, πωλήσεις της τάξεως του 1,6 εκατ. ευρώ και κερδοφορία της τάξεως των 279.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη Singularologic, στο συγκεκριμένο τρίμηνο, ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης από 11/01/2021, έχοντας μικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα αποτελέσματα ενώ και η νεοϊδρυθείσα θυγατρική Epsilon Singularlogic, έχει χαμηλή συνεισφορά στα αποτελέσματα του oμίλου αφού ιδρύθηκε στις 22/01/2021 και μέχρι τη λήξη του τριμήνου ενσωματώθηκε σε αυτή, μόνο ένα μικρό τμήμα πωλήσεων του δικτύου αντιπροσώπων. Με δεδομένο τον στρατηγικό σχεδιασμό, για την ενοποίηση στην Epsilon SingularLogic του τομέα των εμπορικολογιστικών εφαρμογών και ERP του oμίλου που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου, αναμένεται στα επόμενα τρίμηνα, σημαντική περαιτέρω συνεισφορά της Epsilon SingularLogic στα αποτελέσματα του ομίλου.

Σημειώνεται πως το πρώτο τρίμηνο του 2021 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ενισχύθηκαν περαιτέρω, με την ρευστότητα να διατηρείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τις σημαντικές κινήσεις εξαγορών που υλοποιήθηκαν κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Οι προοπτικές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, όλες οι κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών του σημείωσαν αύξηση πωλήσεων κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, τάση που συνεχίζεται και το δεύτερο φετινό τρίμηνο του 2021, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια έντονα αναπτυξιακή χρονιά. Η ολοκλήρωση των στρατηγικών εξαγορών των εταιρειών Data Communication και Singularlogic, υπερδιπλασίασε τον αριθμό των ενεργών εγκαταστάσεων του oμίλου, από 30.000 εγκαταστάσεις στις αρχές του 2020 σε πάνω από 70.000 ενεργές εγκαταστάσεις σήμερα. Ο εταιρικός μετασχηματισμός του oμίλου εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ η λειτουργική ενοποίηση διαφόρων τμημάτων, συμβάλει καθοριστικά σε οικονομίες κλίμακος και βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου.

Όπως επισημαίνεται, τσ προϊόντα του ομίλου, με ενσωματωμένες τεχνολογίες αιχμής, το άρτιο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και η υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του εγγυώνται την απρόσκοπτη αναπτυξιακή πορεία του oμίλου και τη συνεχή διεύρυνση του μεριδίου αγοράς. Κομβικό σημείο αποτελεί επίσης, η κυρίαρχη θέση της εταιρείας στο κομμάτι της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών βιβλίων myDATA της ΑΑΔΕ.

«Το 2021 αποτελεί για τον όμιλο της Epsilon Net μια δημιουργική χρονιά με έντονους αναπτυξιακούς ρυθμούς. Πρωταγωνιστούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και μέσα από συνεργασίες και συνέργειες δημιουργούμε την επόμενη μέρα με γνώμονα τις αξίες μας, το εταιρικό όραμα και την προσήλωση στους πελάτες μας. Στόχος μας να παράγουμε καθημερινά αξία για τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας» σχολίασε ο Ιωάννης Μίχος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Net. Επισήμανε παράλληλα πως ο όμιλος θα συνεχίσει την εξέλιξη των προϊόντων του, με συνεχείς επενδύσεις σε web και cloud τεχνολογίες, προσήλωση στην τεχνολογική καινοτομία και στόχο την αυξημένη λειτουργικότητα των συστημάτων του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News